Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit szólnátok ahhoz ha mondjuk...

Mit szólnátok ahhoz ha mondjuk a 65 év felettieket kitiltanák a forgalomból?

Figyelt kérdés

Mondjuk csak pl. reggel 6 és 8 között és délután 15.00 és 17.00 között? Mert azt tapasztalom hogy a nagyobb városokba a csucs időben a dugók naggyábol a totyogásuk miatt alakul ki.

Most normális válaszokat szeretnék.

2011. ápr. 14. 09:28
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
aham. És milyen az a reflex vizsgálat? Mit csináltak ott vele?
2011. ápr. 15. 14:35
 22/23 anonim ***** válasza:

65 év felett is dolgozhat még az ember, lehet jövedelmük, sőt az is lehet hogy a családtagjaik fizetik nekik az autót és ha van jogosítványuk akkor ugyanazon jogok illetik meg őket mint minden más autóst, ezt már leírtam egyszer.

Amúgy meg az én nagyapám (Isten nyugasztalja) anno buszsofőr volt, az előző korszakban még "1.000.000 balestmentes kilométer" kitűzőt is kapott (de talán a dupláját vagy tripláját is levezette), akkor mondjuk a hozzá hasonló rutinos öregeknek csak az előítéletek miatt kéne korlátozni a közlekedését? De ha már így előhoztuk a témát, az öregek (mármint azok az öregek akikre te gondolsz) többnyire nem amiatt válnak a forgalom hátráltatóivá mert rosszak lennének a reflexeik, hanem mert többnyire úgymond hétvégi vezetők, tehát nagyon ritkán, heti vagy havi alkalmatossággal ülnek autóba, a nagyvárosi forgalomhoz nincsenek hozzászokva. Ehhez persze nem kell nyugdíjasnak lenni, 20-60 éves korosztályban is kismillió hétvégi vezető van.

2011. ápr. 15. 18:35
 23/23 anonim ***** válasza:

Ez komoly, hogy reggel 6 és 8 között és délután 15.00 és 17.00 között a nagyobb városokban tele vannak az utak 65 év feletti totyogó sofőrökkel és a forgalmi dugókat is nekik köszönhetjük?

Nekem nincs ilyen ismerősöm, mégis felháborító volna egy ilyen tiltó rendelkezés. Korlátozni meg ugye nem lehet életkor szerint. Az orvos felelőssége, hogy ha nem alkalmas az illető jármű vezetésre, akkor ne adja meg az alkalmasságit. Én is simán megyek 30-al (nagyon nagyon ritkán), ha eg yidegen nagyvárosban azt keresem, hol kell lekanyarodni és pont lesz.rom, hogy mögöttem kik dudálnak, mert nem 70-el akarom bevenni majd a későn észrevett kanyart (gy.k.: utálom a gps-eket). Inkább örülök, ha egy idősebb ember lassabban megyen, ez azt jelenti, óvatos és tisztában van azzal, hogy a reflexei már nem a régiek. Ő a jobbik eset, mint a nagynon fiatal, aki jelentősen túlbecsüli a képességeit. Ha lassan megy előttem valaki, kikerülöm és kész.

2011. ápr. 19. 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!