Mit szólnátok ahhoz ha mondjuk a 65 év felettieket kitiltanák a forgalomból?
Mondjuk csak pl. reggel 6 és 8 között és délután 15.00 és 17.00 között? Mert azt tapasztalom hogy a nagyobb városokba a csucs időben a dugók naggyábol a totyogásuk miatt alakul ki.
Most normális válaszokat szeretnék.
Ez az ötlet eléggé korlátolt. Én inkább a jogsi megszerzésének az éveit növelném. 17-ről 20-ra minimum. Máris sokkal kevesebb lenne a boyracer ledmajom(suzuki, corsa, szakadt bmw, golf, civic) majmok egyből eltűnnének. Az a plusz 3 év adna nekik egy kis komolyságot és nem versenypályának néznék az utakat..
Az orvosi alkalmasságot kellene sokkal szigorúbban venni! több, alaposabb vizsgálatra lenne szükség. Nem erre az álljonavonalra és olvassaelafelsősort...
Ezt 65 év fölött évente elvégezni!
Kérdezőnek:
És te mit szólnál, ha te lennél 65 és nem vezethetnél?
Nekem az oktatóm is 65 felett volt, még mindig nyomja az ipart. Itt másról van szó: sok idős amikor még ők letették a jogosítványt még egy teljesen más közlekedési morálban nőttek fel: nem volt olyan például hogy (akárcsak a kedves kérdező) munkába siető emberek elől keljen kóvályogniuk. Kevesebb autó volt az úton és nyugisabb volt a légkör.
Más: a tömegközlekedést nem túl szerencsés ötlet az autózáshoz hasonlítani, a buszon, vonaton a nyugdíjasok teljesen ingyen utaznak (éppen ezért amúgy nem is túl népszerű a körükben a gépjármű). Az autót a 65 év felettinek is fenn kell tartania és ugyanannyit fizet mint bármely más állampolgár, nincs rá kedvezménye, éppen ezért ugyanolyan résztvevőként kell kezelni mint minden más közlekedőt.
Huu de beindult mindenki. Én már egyszer ültem 64 éves oktató mellet amikor a barátnőm járt vezetni. És első út után amikor megláttam hogy hogy vezet le is cseréltük az oktatót. Mentünk 30-al a 60-as táblánál. És nem a sofőrrel volt a baj hanem az oktatóval. Mindig villogtak és dudáltak a mögöttünk lévők. Erre ő csak azt hajtogatta hogy nyugi nem sietünk sehová. Megtörtént az oktató csere és fiatalabb oktató. És a brtnőm vezetési stílusa is más lett. Szóval csak ennyi.
És nem kéne senkinek felháborodni azon hogy amit írtam. Csak az háborodig fel aki magára ismer.
"Nagyapám 75 éves, és a 70-es táblánál 90-100zal száguld, ugyhogy nem tötyög minden öreg, ráadásul porckorongsérve meg minden aja van, ugyhogy nem tud mással közlekedni, csak autóval. Az ilyen szihopatákat kéne kitiltani a forgalomból, mint te!"
Hát Te meg a nagyapád inkább elgondolkodnátok azon, hogy van e értelme ilyen betegen száguldozni. Nem hinném hogy annyi sok dolga van hogy járnia kéne ilyen betegen autóval.
"Kérdezőnek:
És te mit szólnál, ha te lennél 65 és nem vezethetnél?"
Ha figyelmesebben elolvastad akkor nem teljesen kéne kitölteni hanem csak korlátozni őket. Hogy ne zavarják a csucsidőben haladókat. Mert belőlünk van nyugdíjuk. Igaz ledolgozta ő maga idejét hogy kapja azt a nyugdíjt. De ha mi nem dolgozunk akkor neki sincs miből fizetni. És napközben ráér kolbászolni a kocsival. Akkor csak azokat zavarja akik amugysem melóznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!