Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek sunyi dolog, ha a...

Szerintetek sunyi dolog, ha a rendőrök lesből mérik a sebességet?

Figyelt kérdés
Ha igen,ha nem,fejtsd ki bővebben!!
2011. márc. 22. 11:35
1 2 3
 11/27 St.Germain ***** válasza:
100%

Suny dolog bizonyos esetekben.

Nem teljesen normális az, hogy egy olyan helyen mérnek, ahol a kutya sem jár, friss aszfalt, több kilométeren keresztül egyenes szakasz, ők meg egy bokorból leselkednek. Holott, 1 km-rel visszább a faluban a zebránál egykerekeznek a hülyegyerekek.

Ez a sunyiság fogalmát teljesen kimeríti. A kint felejtett táblák esetét ne is ecseteljük. Sokan esküsznek rá, hogy de ott is 30-cal kell menni. Erre azt mondom menjenek csak, de ők is ugyanolyan balesetveszélyesek, mint aki 90 helyett 150-nel megy. Csak ezt ők nem fogják fel, és büszkén verik mellüket.

A másik, hogy szerencsére a magyar autópark fiatalodott. Nem is keveset. Persze még mindig vannak bontó-szökevények, de már nem az a jellemző. Simán vannak szakaszok, ahol nem kellene 90re korlátozni(ugyanolyan biztonságos lenne az utazás, és némileg gyorsabb is. És ne jöjjön senki azzal, hogy nem ezen múlik, utazzon naponta 2-300 km-t, akkor belátja, hogy igenis számít).

Az a baj, hogy ez egy egyszerű módja a pénzszerzésnek. Nem kell érte dolgozniuk. Engem az első bekezdésben bemutatott körülmények közt mértek be (motorral), megálltam. De az volt az utolsó, ha akarnak valamit, akkor jöjjenek utánam.

És akkor vegyük még ide azt is, hogy a legtöbb analfa-béta lószarrugdosó nem tud mit kezdeni egy külföldivel (még ha meg is lenne a jogi háttere, hogy megbüntesse). Szét kell nézni a M0-on. Van persze száguldozó magyar is, de a többség felfogta, hogy nem véletlen M-hullás a beceneve annak az útnak. Ellenben normálisan közlekedő külföldi rendszámú autót még nem nagyon láttam ott. És azokat le is ejtik nagy ívben, velünk meg képesek akár 2-3 km/h-n szívózni, meg büntetni.

Hát igen, sunyi. Vannak korrekt rendőrök (pl. nekem a motorosrendőrökkel nincs még rossz tapasztalatom, igazoltatás van, és ennyi. bár legtöbbször azt veszem észre, hogy csak a motort akarják "megcsodálni", mert elég gyorsan elkezdünk róla beszélgetni). De akad köztük taplók is, méghozzá szép számmal, aki valami különleges hatalomnak érzik a jelvény+fegyver kombót.

És ez a sebességmérésen is meglátszik.

2011. márc. 22. 16:45
 12/27 anonim ***** válasza:

Nem tartom sunyi dolognak, mivel az út közepén mégsem állhatnak. Azt tudni kell, hogy a traffipax ha automatára van állítva akkor pl minden 60km/h feletti gyorshajtóról videó felvételt készít amit azonnal el is küld. Nem lehet kijátszani, szó mi szó teljesen mindegy ki milyen autóban ül.

Ha már sunyiságról van szó, akkor megemlíteném a rendszámrolót, és a lézerblokkolót. A rendőr a szabályok betartása végett áll ott és mér (amit meghatároznak neki pontosan, hogy hol), ezzel szemben vannak olyan emberek akik arra áldozzák a pénzüket, hogy kibújjanak a szabályok alól, megússzák a büntetést. Ezt mondom én sunyi dolognak. Szerintem mindenki vállalja a felelősségét a saját tetteiért. Én szigorítanék a szabályokon, mert aki rendszámrolót, vagy lézerblokkolót használ, annak legyen pénze újra műszakiztatni az autót, új vezetői engedélyt szerezni, és nagy bírságot kifizetni!

Elismerem, hogy vannak olyan helyzetek, mikor pont a város külterületén a várostáblánál mérnek, és ez valaki számára dühítő, hogy miért pont őt és miért pont ott, és miért nem amott mérnek. Azt tudni kell, hogy a rendőr eligazítás szerint méterre és időre pontosan mér, nem ő dönti el, hol kell neki. Nyilván oda fogják kiállíttatni, ahol jövedelmező is, ahol sok a sebességtúllépő.

Az egyik hozzászóló említette, hogy miért nem iskolák közelében van trafi. Szerintem ezért, mert ott nem hiszem, hogy lenne olyan autós aki száguldozik tudva, hogy mérhetnek, és iskola van a közelben. Biztosan ott is fognának gyorshajtót, de nem lenne olyan számottevően sok. Aki meg az iskolák közelében vagánykodik, és veszélyezteti a gyereket az nem ember, az ilyet rendszám alapján nyugodtan fel lehet nyomni.

2011. márc. 22. 21:12
 13/27 anonim ***** válasza:

@21:12

Te yard vagy?

2011. márc. 22. 21:17
 14/27 anonim ***** válasza:

Nem, söt pont ez benne a jó és ezzel tudják visszaszorítani a gyorshajtást. Ezt nem arra értem, hogy az újjonan elkészült föúton 30-as táblánál, hanem városokban ahol 50-el kell menni vagy úgymond veszélyesebb szakaszokon.

Én örülnék neki és mondom mindezt úgy, hogy magam is megszegema szabályokat.

2011. márc. 22. 22:07
 15/27 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 21:17

A yard (rövidítése: yd) a távolság alapmértékegysége az angolszász, birodalmi és az Egyesült Államokban használt mértékegységben. Napjainkban a leggyakrabban alkalmazott a nemzetközi yard. Egy yard egyenlő 36 hüvelykkel, vagy 91,44 centiméterrel. Terület-mértékegysége a négyzet-yard. Gyakran alkalmazzák távolságok egyszerű meghatározására is ezt a mértékegységet.

Nem, nem vagyok mértékegység. Úgy gondolom, hogy itt a magyar nyelvet kell használni. De mint ahogyan a fórum alapszabályzata is kimondja ne térj el a témától, és ne személyeskedj. A válaszom tetszését illetve nemtetszését az arra alkalmas jelekkel tudod értékelni.

2011. márc. 22. 22:18
 16/27 anonim ***** válasza:

Kevesbe sunyi dolog, mint sunyiban szabalytalankodni mikor nem lat az ember rendort...

A szabaly azert van hogy betartsak. Az ertelmetlen szabaly is azert van hogy betartsak. Jol megverni valakit peldaul torvenytelen. Hiaba gondolod ugy hogy az illeto speciel megerdemelte.

Nem lehet szelektalni a szabalysertesek/buncselekmenyek kozott, hogy csak akkor tartom be ha egyetertek vele. KRESZ eseten ugyanigy van.

2011. márc. 23. 11:10
 17/27 anonim ***** válasza:

A korlátozásokat be kell tartani, nem véletlen vannak kitalálva ( kint felejtett táblákért az illetékeseket ugyanúgy meg kéne vágni!)

Ebből a szempontól nem sunyi, de

sunyi az, mikor a városhatárba állnak ki a bokrosba, ahol a kutya se lakik, és akik nem döcögnek a várostábla vonaláig ötvennel, azokat mind meghúzzák.

Az ilyen szakaszokat át kellene minősíteni gyorsítási szakasszá, ott, ahol nem balesetveszélyes.

Egyébként a Balaton északi partján szoktak ilyeneket megejteni rendszeresen.

2011. márc. 23. 21:57
 18/27 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom valami 15 % túllépést még tolerálnak, akinek ez nem elég az "ésszerű" közlekedéshez, azt meg büntessék meg.
2011. márc. 24. 11:48
 19/27 anonim ***** válasza:
Utolsó, rosszul tudod. De már annyiszor leírtam, hogy hogyan megy... Írd be googleba, hogy sebességtúllépés táblázat. Ha a sebességkorlát és a közigazgatási eljárás között vezetsz, szabálysértési eljárás indítható, amennyiben a rendőr megállít!!! figyelmeztetés, helyszíni bírság, vagy feljelentés!
2011. márc. 24. 13:38
 20/27 anonim válasza:

Sunyi. És ha belegondolsz, ha kiállnék mondjuk az autópálya szélére, és felveszed videóra az embereket (megjegyzem akaratuk ellenére) kíváncsi vagyok, mennyi idő múlva jönnének oda, hogy fejezzem be, mert személyi jogok megsértése stb...

Még a telepített traffipaxok is gyakran el vannak dugva bokrokba. Ha nem tudod hol vannak, esélyed sincs észrevenni.

Nemrég voltam Portugáliában kocsival, és Magyarországtól keletre, az összes országban ki van táblázva 1-2km-el előtte, hogy traffipax lesz, maga a mérőműszer pedig mindenféle fényvisszaverővel meg miegyébbel teljesen jól látható még sötétben is.

Magyarországon miért kell ennyire sunyi módon csinálni mindent? Nem értem.

2011. ápr. 8. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!