Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek sunyi dolog, ha a...

Szerintetek sunyi dolog, ha a rendőrök lesből mérik a sebességet?

Figyelt kérdés
Ha igen,ha nem,fejtsd ki bővebben!!
2011. márc. 22. 11:35
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
85%
Nem, hiszen a sebességhatárt nem csak ott kellene betartani, ahol tudjuk, hogy rendőr van. Persze mindenki van, hogy gyorsan hajt, de én úgy gondolom, hogy szabály az szabály... Aki kockáztat, az viselje el azt is, ha néha lebukik.
2011. márc. 22. 11:43
 2/27 anonim ***** válasza:
82%
Nem sunyi dolog. Ha betartod a szabályt, akkor egyáltalán nem zavarnak, észre sem veszed őket.
2011. márc. 22. 11:52
 3/27 anonim ***** válasza:
82%

Nem sunyi dolog, hanem jogos.

Sunyi dolog nem betartani a szabályokat. Súlyos dolog emiatt balesetet okozni. A rendőrség ellen sok mindent fel lehet hozni, de pont a sebességméréshez legyen joguk bárhol, bármikor, bármennyiszer.

2011. márc. 22. 11:55
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előzőekkel, de azért, hogy árnyaljuk a képet:

Nem az elbújással van a gond, hanem azzal amikor egyértelműen látszik, hogy olyan helyre állnak, ahol tudják, hogy ők maguk se tartanák be a korlátozást, mert egyszerűen nincs értelme.

Ilyenek voltak régen a vasúti kereszteződések, ahol minden ott lakó tudja, hogy mikor jár a vonat, ráadásul lámpa/sorompó is van... aztán sorra kapják el azokat akik 35-40-nel mennek át...

Vagy másik példa, mikor útjavítás miatt kirakják a 30-as táblát és mikor már jól láthatóan kész az út, de kint "felejtik" a táblát, akkor áll ki a rendőr, addig eszébe se jut!

Nna ez sunyiság és jó pár ilyen esettel találkoztam sajnos, bár engem nem érintett, mert rettentő nagy birka vagyok és betartok minden értelmetlen szabályt :) de attól még ezt sunyiságnak tartom mindaddig amíg naponta látni olyan veszélyes kereszteződéseket, iskolákat, óvodákat, stb, ahol száguldoznak a barmok de rendőr még sose járt arra.

2011. márc. 22. 12:09
 5/27 anonim ***** válasza:
73%

Igencsak sunyi dolog.

Az a baj, hogy itt Magyarországon, nem azért mérik a rend szorgos őrei a közlekedők sebességét, mert azzal hű de nagy rendet tartanak, vagy mert csökkentenék ezáltal a balesetek számát, hanem azért, mert jóformán ez az egyedüli pénzszerzési lehetőségük. Mit gondolsz miért van ennyire túlszabályozva a közlekedők sebessége?

Frissen épített út, olyan egyenes mint a karó (külterület), és kint va a 40-es meg 60-as tábla. Igaz, hogy az út már hónapokkal előtte esetleg egy éve elkészült, de valahogy kintfelejtették a táblákat. Ezek a férgek meg letanyáznak egy ilyen helyre, automatára állítják a műszert, aztán egész nap lopják a napot, közben minden egyes türelmetlenebb, vagy sietőbb autósnál csilingel a kassza.

A másik kedvencem a 30-as tábla. Miért van? Mert csak! Hogy legyen mit mérni. Persze ahol indokolt ott az ember egyébként sem menne 60-nal. Meg mikor este 10 után sebességkorlátozás. Ja, hogy mások aludnának? Tudok én úgy is menni 2-ben huzatva 30-cal, hogy az egész utca felébredjen, meg tudok menni 5.-ben 50-60-nal, hogy csak az vesz észre aki rám figyel.

Megfigyeltétek már, hogy szinte mindig vagy az esetek többségében tábláknál mérnek?

A másik meg az, hogy ezzel is az egyszerű embert szivatják meg. Akinek van egy kis pénze, az vesz traffi jelzőt/blkkolót, és úgyis menni fog, mert menni akar. De ha az egyszerű ember egyszer jobban siet, és 30-as táblánál 45-50-nel "elszáguld" akkor kapja a 30 ezret.

Bezzeg azzal amivel ténylegesen foglalkozni kellene azzal egyik sem foglalkozik. Hány félszeműt állítanak meg? Akinek csak az egyik oldalon ég az izzó éjjszaka? Mert szerintem balesetveszélyesebb mint a 60-as táblánál a 85km/h. Vagy hány olyan autót állítanak meg amiről már 200m-ről látszik, hogy nem látott műszaki vizsgát? Nem állítja meg, mert kiszáll a 4db 180cm x 130kg-os beles cigány és csak annyit kérdez "Mivan tesó?" Ja, hogy se jogsi, se műszaki? Ááá, az ilyen túl kockázatos, és nem jövedelmező. Inkább elküldenek a 245/40 R18-as kerekekkel szigorítottra, "mer az nem gyári.." és a becsületes ember el is megy, vagy leszedi inkább.

Most az olyanokra akiknek éjjel-nappal köd vana fejében ("há' hallod ez az egyetlen exra a kocsimon, lássák má' hogy van"), és társaikra nem térnék ki. Meg a többi feladatukra sem, mert ez közlekedés téma.

Nem baj, ha már drága a közlekedés (van ahol már megvan a 380ft/l), meg elfogadhatatlan minőségűek az utak, akkor legalább még +1 dologgal keserítsük meg a normálisan AUTÓZNI kívánó emberek életét.

...kifejtettem...

2011. márc. 22. 12:10
 6/27 anonim válasza:
Nem az, szerintem az a gáz, h rádióba bemondják, hogy hol mérnek. Ne csak akkor legyünk jógyerekek, ha figyelnek.
2011. márc. 22. 12:14
 7/27 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem meg az a "gáz", "h" ez a Közlekedés topik nem (18+)-os mint a "Szexualitás" topic. Majd, ha Te is közlekedni fogsz, melátod jól fog esni, hogy tudod, hogy hol számíthasz ezkere.

Én táblával jelölném a sebességmérő helyeket.

2011. márc. 22. 12:19
 8/27 anonim ***** válasza:

"Ilyenek voltak régen a vasúti kereszteződések, ahol minden ott lakó tudja, hogy mikor jár a vonat, ráadásul lámpa/sorompó is van..."

Na pont az ilyenek miatt kell a folyamatos ellenőrzés. Mert a hülye nekimegy a síneknek, mondván ilyenkor nem jár vonat. A vonat meg épp félórás késésben van és húzza neki, hogy valamennyit behozzon belőle. Puff.

Egyszerűen a sebességmérés vélelmével kell autózni és kész. Nincs probléma. Vagy csak egyszerűen a szabályokat betartva. Még nem láttam betarthatatlan szabályt, csak olyan szabályszegőt, aki nem értette, miért van éppen ott éppen az a szabály.

2011. márc. 22. 12:29
 9/27 anonim ***** válasza:

"Na pont az ilyenek miatt kell a folyamatos ellenőrzés."

Annyira biztos voltam benne, hogy lesz valaki, aki nem olvassa el sem azt, hogy működő lámpás, sorompós átkelőről volt szó és 5 km/h-s sebesség túllépésről, sem azt, hogy "betartok minden értelmetlen szabályt". :)

De örülök, hogy a leírtak mondanivalója "Egyetértek az előzőekkel, de azért, hogy árnyaljuk a képet" eljutott a kedves válaszolóhoz. :)

2011. márc. 22. 12:56
 10/27 anonim ***** válasza:

Igen, a legsunyibb. Mivel ezek a tetvek csak arra mennek, hogy büntessenek! Mind egy miért, lényeg hogy irdatlan mennyiségű pénzt hajtanak be a csóró emberektől. Nem attól aki X6-al 1000-al megy lakott területen belül, mert arra rá sem mernek nézni, meg csak plusz munkájuk lenne vele. Azzal csak a gondjuk lenne. A sok "kint felejtett" táblák a kedves segítő társaik ebben a sarcolásban.

Pár napja jöttünk haza Lengyelországból vezettem kicsivel több mint 1000 km-ert 4 nap alatt és egyetlen egy felesleges tábla nem volt kint! Sőt volt olyan szitu, hogy 15-20 km/h-al lassabban kellett venni a kanyart az előírtnál...

Nevetséges az itthoni helyzet! Minden téren...

2011. márc. 22. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!