Szerintetek sunyi dolog, ha a rendőrök lesből mérik a sebességet?
Nem sunyi dolog, hanem jogos.
Sunyi dolog nem betartani a szabályokat. Súlyos dolog emiatt balesetet okozni. A rendőrség ellen sok mindent fel lehet hozni, de pont a sebességméréshez legyen joguk bárhol, bármikor, bármennyiszer.
Egyetértek az előzőekkel, de azért, hogy árnyaljuk a képet:
Nem az elbújással van a gond, hanem azzal amikor egyértelműen látszik, hogy olyan helyre állnak, ahol tudják, hogy ők maguk se tartanák be a korlátozást, mert egyszerűen nincs értelme.
Ilyenek voltak régen a vasúti kereszteződések, ahol minden ott lakó tudja, hogy mikor jár a vonat, ráadásul lámpa/sorompó is van... aztán sorra kapják el azokat akik 35-40-nel mennek át...
Vagy másik példa, mikor útjavítás miatt kirakják a 30-as táblát és mikor már jól láthatóan kész az út, de kint "felejtik" a táblát, akkor áll ki a rendőr, addig eszébe se jut!
Nna ez sunyiság és jó pár ilyen esettel találkoztam sajnos, bár engem nem érintett, mert rettentő nagy birka vagyok és betartok minden értelmetlen szabályt :) de attól még ezt sunyiságnak tartom mindaddig amíg naponta látni olyan veszélyes kereszteződéseket, iskolákat, óvodákat, stb, ahol száguldoznak a barmok de rendőr még sose járt arra.
Igencsak sunyi dolog.
Az a baj, hogy itt Magyarországon, nem azért mérik a rend szorgos őrei a közlekedők sebességét, mert azzal hű de nagy rendet tartanak, vagy mert csökkentenék ezáltal a balesetek számát, hanem azért, mert jóformán ez az egyedüli pénzszerzési lehetőségük. Mit gondolsz miért van ennyire túlszabályozva a közlekedők sebessége?
Frissen épített út, olyan egyenes mint a karó (külterület), és kint va a 40-es meg 60-as tábla. Igaz, hogy az út már hónapokkal előtte esetleg egy éve elkészült, de valahogy kintfelejtették a táblákat. Ezek a férgek meg letanyáznak egy ilyen helyre, automatára állítják a műszert, aztán egész nap lopják a napot, közben minden egyes türelmetlenebb, vagy sietőbb autósnál csilingel a kassza.
A másik kedvencem a 30-as tábla. Miért van? Mert csak! Hogy legyen mit mérni. Persze ahol indokolt ott az ember egyébként sem menne 60-nal. Meg mikor este 10 után sebességkorlátozás. Ja, hogy mások aludnának? Tudok én úgy is menni 2-ben huzatva 30-cal, hogy az egész utca felébredjen, meg tudok menni 5.-ben 50-60-nal, hogy csak az vesz észre aki rám figyel.
Megfigyeltétek már, hogy szinte mindig vagy az esetek többségében tábláknál mérnek?
A másik meg az, hogy ezzel is az egyszerű embert szivatják meg. Akinek van egy kis pénze, az vesz traffi jelzőt/blkkolót, és úgyis menni fog, mert menni akar. De ha az egyszerű ember egyszer jobban siet, és 30-as táblánál 45-50-nel "elszáguld" akkor kapja a 30 ezret.
Bezzeg azzal amivel ténylegesen foglalkozni kellene azzal egyik sem foglalkozik. Hány félszeműt állítanak meg? Akinek csak az egyik oldalon ég az izzó éjjszaka? Mert szerintem balesetveszélyesebb mint a 60-as táblánál a 85km/h. Vagy hány olyan autót állítanak meg amiről már 200m-ről látszik, hogy nem látott műszaki vizsgát? Nem állítja meg, mert kiszáll a 4db 180cm x 130kg-os beles cigány és csak annyit kérdez "Mivan tesó?" Ja, hogy se jogsi, se műszaki? Ááá, az ilyen túl kockázatos, és nem jövedelmező. Inkább elküldenek a 245/40 R18-as kerekekkel szigorítottra, "mer az nem gyári.." és a becsületes ember el is megy, vagy leszedi inkább.
Most az olyanokra akiknek éjjel-nappal köd vana fejében ("há' hallod ez az egyetlen exra a kocsimon, lássák má' hogy van"), és társaikra nem térnék ki. Meg a többi feladatukra sem, mert ez közlekedés téma.
Nem baj, ha már drága a közlekedés (van ahol már megvan a 380ft/l), meg elfogadhatatlan minőségűek az utak, akkor legalább még +1 dologgal keserítsük meg a normálisan AUTÓZNI kívánó emberek életét.
...kifejtettem...
Szerintem meg az a "gáz", "h" ez a Közlekedés topik nem (18+)-os mint a "Szexualitás" topic. Majd, ha Te is közlekedni fogsz, melátod jól fog esni, hogy tudod, hogy hol számíthasz ezkere.
Én táblával jelölném a sebességmérő helyeket.
"Ilyenek voltak régen a vasúti kereszteződések, ahol minden ott lakó tudja, hogy mikor jár a vonat, ráadásul lámpa/sorompó is van..."
Na pont az ilyenek miatt kell a folyamatos ellenőrzés. Mert a hülye nekimegy a síneknek, mondván ilyenkor nem jár vonat. A vonat meg épp félórás késésben van és húzza neki, hogy valamennyit behozzon belőle. Puff.
Egyszerűen a sebességmérés vélelmével kell autózni és kész. Nincs probléma. Vagy csak egyszerűen a szabályokat betartva. Még nem láttam betarthatatlan szabályt, csak olyan szabályszegőt, aki nem értette, miért van éppen ott éppen az a szabály.
"Na pont az ilyenek miatt kell a folyamatos ellenőrzés."
Annyira biztos voltam benne, hogy lesz valaki, aki nem olvassa el sem azt, hogy működő lámpás, sorompós átkelőről volt szó és 5 km/h-s sebesség túllépésről, sem azt, hogy "betartok minden értelmetlen szabályt". :)
De örülök, hogy a leírtak mondanivalója "Egyetértek az előzőekkel, de azért, hogy árnyaljuk a képet" eljutott a kedves válaszolóhoz. :)
Igen, a legsunyibb. Mivel ezek a tetvek csak arra mennek, hogy büntessenek! Mind egy miért, lényeg hogy irdatlan mennyiségű pénzt hajtanak be a csóró emberektől. Nem attól aki X6-al 1000-al megy lakott területen belül, mert arra rá sem mernek nézni, meg csak plusz munkájuk lenne vele. Azzal csak a gondjuk lenne. A sok "kint felejtett" táblák a kedves segítő társaik ebben a sarcolásban.
Pár napja jöttünk haza Lengyelországból vezettem kicsivel több mint 1000 km-ert 4 nap alatt és egyetlen egy felesleges tábla nem volt kint! Sőt volt olyan szitu, hogy 15-20 km/h-al lassabban kellett venni a kanyart az előírtnál...
Nevetséges az itthoni helyzet! Minden téren...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!