Miért pont 50/90/11/130 km/h val lehet haladni az uatkon?
Miért pont 50/90... km/h órát találtak ki a személy autóknak?
Azt veszem észre, azaz 50 ami tényleg annyi azt Bp-n mindenki 5-70 megy.
Sokan mondják, "ezekkel a mai autókkal nem lehet tartani az 50-et meg azt a ladákra találták ki azt a lassú tempót" és nem képesek újra táblázni a helyeket
Mások szerint, ha 50km/h val elkaszálsz egy gyalogost nagyobb az esélye, hogy életben marad, mint 70 km/h-val.
Valóban van valami magyarázat erre, hogy miért ezeket a határokat találták ki?
Nem tudom, de biztos, hogy nem igaz a ladás dolog. Én főleg gyalogosan közlekedem, és egyszerűen ellehetetlenítenek a száguldozó autósok. 50-nel azért rendesen lehet haladni, akinek lassú, az menjen ki a városból. Persze sokan felelőtlenek és képtelenek visszafogni magukat, őket védi a kaszni, légzsák, törésteszttel vizsgálják, hogy mennyire biztonságos - de akit elcsapnak, azt nem védi senki. És igen gyakran hallani a híradóban olyat, hogy valakit úgy ütöttek el, hogy a zebrán ment át teljesen szabályosan.
Bocsánat, én nagyon utálom azt, aki a városban nem bír normálisan közlekedni, úgy, hogy ne veszélyeztesse a többieket. Az pedig felháborító, hogy mindenféle ideológiát gyártanak, hogy miért nem tartják be a szabályokat.
A szabályok úgy vannak kitalálva, hogy kompromisszumosak legyenek, és védjék a gyalogosookat. Csak sajnso sokan amikor autóba ülnek, megfeledkeznek arról, hogy nem mindenki utazik olyan védelemben, mint ők.
Aki nem tud 50-nel menni a 2t-ás vasával az vegyen biciklit, vagy olyan autót aminek nem esik be a gázpedálja!
Tőlünk Nyugatra már akkor is 50 km/h volt lakott területen a max. amikor még nálunk a Ladák, Skodák és Trabantok 60-nal mehettek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!