Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Minek vezet aki nem mer menni?

Minek vezet aki nem mer menni?

Figyelt kérdés
Minek vezet az aki pl 90km/h helyett max 70km/h-val megy? Sok olyat is láttam aki átlag sebességgel megy (lakott területen kívül, belül 70km/h-val megy) Ez mire jó? Ezek akadályozzák vagy veszélyeztetik az embereket. Sajnos sok ilyen van. Az ilyen emberek miért vezetnek? A tanulókat megértem, hogy első pár alkalommal nem mernek menni még a családi autóval, de a 70-75 évesek mér vezetnek?
2011. márc. 5. 13:31
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:41

Pont az ilyenekre gondoltam. Nem mész ha meg akar előzni te is nyomod neki pedig 70-nél is majd beszarsz de azért megpróbálsz elötte maradni. A te helyedben 1 kamionnanl nem játszodoznék azért ott van pár tonna vas a te max 2tonnádnat meg ablaktörlőjével törli le a szélédőről.

De azért további jó játszadozást a kamionkkal.:)

2011. márc. 5. 17:40
 12/19 T5- ***** válasza:

Nem akartam hozzászólni a kérdéshez, de a hozzászólásokat olvasva mégis úgy döntöttem, hogy ezt megteszem. Lehet, hogy hosszú lesz.

Először is azt látom, sokan nem figyeltek oda KRESZ órán, akkor kicsit korrepetáljunk.

Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása

IV. rész

I. fejezet

26. §

(5) Nem szabad a járművel indokolatlanul olyan lassan haladni, hogy az a forgalmat akadályozza.

Vagyis, ha az időjárási körülmények, látási viszonyok, és az autó műszaki állapota (ez újabb kérdéseket vet fel, ne menjünk bele-->műszaki vizsga. Látsd: bontószökevények hada) lehetővé teszi, akkor mindig az adott sebességkorlátozást betartva kell közlekedni, se nem azt túl lépve, sem pedig annál jóval lassabban haladva.

Az hogy valaki 90 helyett szikrázó száraz időben 70-nel megy csak azért mert ő úgy érzi jól magát, az akadályozásnak minősül amit a KRESZ szigorúan megtilt. Ugyan ez vonatkozik a 40-nel városban belős sávban kocsikázókra is.

Egyéni véleményem szerint, sokkal veszélyesebb az, ha valaki főúton tötymörög, mintha 100-zal menne. Mert az aki szeretne haladni, (és kérem őket is értsük meg, lehet, hogy fontos dolguk van) feltartja, ezáltal őt felidegesítni, és lehet, hogy olyan helyzetekbe is bele fog menni, amibe higgadtan nem, ezzel veszélybe sodorva az autós társait és önmagát egyaránt. Mint pl. a kamionos és a friss jogsis ember esetében. Este van távolsági és tompított fényszóró az autón, használjuk hát bátran, teljesen mindegy, hogy előtted 10 m-rel kiugrik egy őz 90-nel vagy 70-nel mégy, elkerülhetetlen az ütközés, számolj utána hány métert teszel meg másodpercenként.

Az, hogy a tanulók városban sokszor 30!-al mennek, ez részben az oktatók hibája, persze eleinte szokatlan a sebesség, de és nem engedném át azt a tanulót aki nem tartja az 50-et városban, a 90-et főúton stb stb...

Egyébként néhány kezdő jogsis jobban vezet mint sok idős úrvezető.

Szerintem sokkal szigorúbbnak kellene lennie a KRESZ és a gyakorlati vizsgáknak egyaránt, az időskori orvosi alkalmasságiról nem is beszélve. Valamint fontosnak tartanám az időközönkénti újravizsgáztatást is. Aki nem alkalmas azt nem kell erőltetni, nem kell mindenkinek vezetői engedély.

De ez sajnos nem így van, ezért meg kellene tanulni együtt élni az ilyenekkel, úgyhogy előzzük meg ezeket az embereket és egy anyázással lépjünk hamar túl a dolgon, vagy ha nem megy hallgassuk kedvenc zenénket :-)

A közút nem játszótér!!!

Lehet, hogy a lényeg elveszett a sorok közt, ez ennyire sikerűlt.

Sok baleset mentes km-t!

2011. márc. 5. 18:21
 13/19 anonim ***** válasza:
Az meg aki idegbeteg és egy ilyen helyzeten fel....a magát és ez miatt balesetet okoz az se vezessen, hozzáteszem én se szeretem őket de az ilyen idióták miatt nem fogom összetöretni az autómat és magamat.
2011. márc. 5. 18:34
 14/19 A kérdező kommentje:

Utolsó Köszönöm a választ.

Vágre valaki aki tuti, hogy rutinos és olyan mint én( utálja azt aki sokkal lasabban megy a megengedtettnél)

2011. márc. 5. 18:35
 15/19 anonim ***** válasza:
Függetlenül attól, hogy mit gondolok azokról, akik lassabban mennek a megengedettnél, ezek az emberek azért mennek lassabban, mert megkaphatták, vagy megtarthatták a jogosítványukat. Ezen mérgelődni meg butaság, hisz meg lehet őket előzni, vagy jelezhetsz nekik, hogy kicsit gyorsítsanak(ha valóban olyanok a körülmények). Egyik esetben sem ér téged anyagi kár, vagy jelentősebb időveszteség.
2011. márc. 5. 20:24
 16/19 anonim ***** válasza:
Olyan, hogy "rutinos" nem létezik, nincs két ugyanolyan forgalmi szitu........... Sajnos láttam pár súlyos roncsot, amiknek a tulajuk azt hitték, hogy rutinosak....(egy tűzoltó tanonc)
2011. márc. 5. 21:03
 17/19 anonim ***** válasza:

"Múltkor is jöttem haza este, nyíl egyenes széles út van és nem mer menni a hülye 90-el se, szemből jönnek, így kielőzni se tudom."

Este - főleg ha jönnek szembe - én is ritkán tartom a 90-es tempót. Van egy alapszbály: mindig olyan sebeséggel kell haladni, hogy a belátható út hossza nagyobb legyen a fékútnál. A beláthatú út hossza meg lecsökken, ha jönnek szembe, (mivel a távolságit lekapcsolod, és valamennyire vakít is a szmebejövő) így célszerű lassítani ilyenkor.

Többször is volt már baleset abból, hogy valami részeg barom kifeküdt az útra szunyókálni, az úton közlekedő pedig nem-, vagy csak későn vette észre. Amikor éjszaka vezetek, mindig úgy próbálom a sebességet megválasztani, hogy legalább fészfékezéssel el tudjam kerülni az ilyen helyzeteket.

2011. márc. 6. 20:38
 18/19 anonim válasza:

Jó ideje van jogsim és elég aktívan vezetek is. Viszonylag sok kilométer van mögöttem. Én személy szerint úgy érzem jól magam vezetés közben, ha magam előtt belátom az utat és egy olyan tempóban tudok haladni, hogy esetlegesen azokhoz az eseményekhez is alkalmazkodni tudok, amik esetleg hirtelen alakulnak ki. Ha ez azzal jár, hogy 90 -es táblánál 70 -el megyek, akkor annyival. Minden esetben lehetővé teszem, hogy aki előzni akar, az meg tudjon előzni, de nem hagyom, hogy miattam meghaljon valaki aki akár mellettem ül, akár egy másik autóban. ( Volt eset, amikor súlyos balesetet kerültünk el, mert nem annyival mentem, mint a tábla által megengedett maximum. )

Csak annyit még a dologról, hogy nem kell annyira sietni sehova ( ha nem élet van veszélyben ), hogy kockáztassuk, hogy valaki esetleg meghal, vagy megrokkan emiatt a kapkodás miatt. Szerintem jobb kicsit késni, mint úgy leélni egy életet, hogy valakit megöltünk/megrokkantottunk.

2011. márc. 25. 11:35
 19/19 anonim ***** válasza:
Láttam én már este, ködben egy öreg nénit üldögélni a felezővonalon egy kis sámlin - ment haza a temetőből és pihent egy kicsit! úgyhogy hülyeség idegeskedni a lassú kocsik miatt - aki ennyi miatt felhúzza magát, az inkább ne menjen ki a forgalomba
2011. márc. 25. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!