Miért csinál valaki ilyet? Normális? Kieg lent.
Ma reggel mentem kocsival az iskolába, nagy hó esett reggel belepte az utat, megyek a városba a fő úton, belső sávban a megengedett 50km/h-val és egyszer csak egy kis utcából jobbról kikanyarodott egy kocsi elém, azt hittem a külsőbe kanyarodik mivel én mentem a belsőbe, de rögtön a belsőbe kanyarodott, én azonnal elkezdtem fékezni de csúszott a kocsi a hó miatt, így tudtam, hogy midnenképp neki megyek mert 10el vánszorgott kb.
Így a szembe sávba kormányoztam a kocsit, ahol jött szembe egy másik aki lehúzódott, így éppen hogy elkerültük egymást és vissza tudtam menni az elém kanyarodó elé, ő meg semmit nem is észlelt az egészből, egy öregember régi autóval.
Annyira idegesítő, hogy ilyenek vannak:@
Nem történt semmi baj szerencsére, még koccanás sem, de miért ilyen b*rom valaki, hogy nem adja meg az elsőbbséget?Vagy akkor kanyarodjon külső sávban mert ott nem ment senki.
Az öregpapák már csak ilyenek! Szerintem túl nehéz nekik már elfordítani a fejüket szétnézésre...Igazából már az is elég, hogy kikanyarodik eléd, de az aztán tényleg betesz, hogy utána 10-el megy!
Legjobb lenne ha már 65 év felett nem igazán vezethetne az ember ;)
Attól, hogy öreg még betarthatná a szabályokat.Mi lett volna ha belemegyek hátulról mert túl közel lett volna a szembe sávban a kocsi?
Ki fizetné meg a káromat a kocsin?Ki lenne a hibás?
Velem nem is olyan régen elég durva dolog történt.
Minmálisan mentem gyorsabban, 90 helyett 100-al, amikor jobbról az addig türelmesen várakozó opelos kivágta magát.
Esélyem sem lett volna megállni és olyannyira féktávon belül lett volna, ami alapján meg merem kockáztatni, hogy a vezetö és a hátul ülö bele is halhatott volna.
A lélekjelenlétemnek köszönhetöen satufék, kormány jobbra és az útjelzöket letarolva, útszélét felszántva elkerültem a nagyobb bajt.
Úgyhogy inkább egy ilyen öreget koccolnék le városban ilyen kicsi sebességkülönbséggel, mint nagy tempónál csattanni.
Én a jogosítványt iszonyatosan megszigorítanám.
17-21 között és 60 fölött nagyon veszélyesek.
A fiatal azért, mert halhatatlan titánnak képzeli magát az autójáról pedig azt, hogy fénysebességgel is tud biztonságosan menni.
Az öregebbek, meg egyszerüen azért, mert a saját világukban elvannak a maguk komótosságával és nem néznek semmit sem.
Sajnos nekem is legtöbbször az öregekkel "gyűlik" meg a bajom! Valahogy korlátoznám én is bizonyos kor fölött a jogsit! Mondjuk nem 60 év fölött, de 65 után!
Engem az dühít fel a legjobban, amikor mondjuk főúton megy 50-60-nal. Ez csak az igazán balesetveszélyes, mert ugye szinte minden autóst előzésre kényszerít! Ha úgy érzi már,hogy fél az úton, akkor nem kell vezetni.
21:02
Én jól vezetek, május óta van jogsim, azóta 10 ezer kmet vezettem le a kocsimmal, nem szoktam jampeckodni mint a korombeliek(20 vagyok), biztonságosan vezetek.
Ez háborít fel, hogy vannak ilyenek, ez volt az első ilyen esetem, a fővárosban még csak nem is indexelnek, ott nem divat:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!