Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kezdő sofőrök, hogy élitek...

Kezdő sofőrök, hogy élitek meg a bizonytalanságot?

Figyelt kérdés

Tudom sokan nem bizonytalankodnak, de én azok közé tartozom, akik igen.

Nagyon szeretnék jól vezetni, de az utakon minden egyes alkalommal elfog az az érzés, hogy mindenki jobb nálam.

Vétek is emiatt hibákat. Alakul ez majd, vagy csak én parázom túl?

2010. dec. 7. 21:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

„Nagyon szeretnék jól vezetni, de az utakon minden egyes alkalommal elfog az az érzés, hogy mindenki jobb nálam.”

Igen, de ez valószínűleg így is van. Akkor van rendben, ha tisztában van a vezető a képességeivel, kezdő jogosítvánnyal nem érdemes belemenni akármilyen manőverekbe. A gázt meg csak nyomni bátran, nem a sebesség a veszélyesebb, hanem a figyelmetlenség. Egyébként javaslom hogy valami forgalomtól elzárt területen gyakorold a forszírozott kanyarvételt, manővereket, iszonyat sokat tud fejleszteni.

Ahányszor beülsz a kocsiba, előtte mindig gondold át hogy mit lehetne jobban csinálni, és hogyan lehetne. Kezdő vezetőnél (sőt, nem csak náluk) nem mindegy hogy mennyire tiszta fejjel ül be az autóba, kipihenten, magabiztosan érdemes, különben sok lesz a hiba.

Eleinte mindenképpen az óvatosság legyen a fő szempont, főleg így télen, előbb-utóbb ráérzel hogy meddig lehet biztonsággal elmenni.

2010. dec. 8. 05:40
 12/16 A kérdező kommentje:

Még egyszer köszönöm a sok bíztatást.

Igyekezni fogok, gondolom nem vagyok egyedül.

Hát igen az nagyon jó lenne csakis tiszta fejjel kipihenten, de hátha minden reggel KELL menni, akkor nem válogathatom meg az állapotomat.

Igen az nagyon jó, hogy egy nyugodt zavarmentes helyen gyakoroljak, csakhogy én ezzel úgy vagyok, hogy ott minden olyan gyönyörűen megy, sőt amíg az oktató ott ült mellettem én olyan magabiztos voltam, csakhát a segítség hiánya, a kontroll és biztonság, amit egy társ személye nyújt már nincs ha egyedül megyek.

Bárhogyan is biztos abban van a kulcs, hogy menni egyedül menni és gyakorolni.

Köszi még egyszer!!!

2010. dec. 8. 13:34
 13/16 anonim ***** válasza:

ugyanabban a cipőben vagyok mint te.

A héten úgy jártam hogy be akartam állni parkolni merőlegesen. Már mindenki dudált mögöttem pedig abszolút nem voltam lassú. Éreztem hogy kicsit szűk lesz, de "ah mondom elférek én még ott..." hát nem fértem, és meghúztam a mellettem állót. Ez főleg azért volt, mert sietni akartam a sok dudáló köcsög miatt. Legközelebb nem fogok. Kint van a T betű, mindenki bekaphatja. Ha nem tetszik menjen az anyjába.....

Mindenki hibázik, ők is.

2010. dec. 10. 00:00
 14/16 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, köszi, hogy leírtad az esetedet. Ilyesmin már én is átestem. Úgy elkeseredtem, hogy azt mondtam én nem vezetek többet, aztán terhes lettem és kiesett vagy másfél év.

Most próbálkozom, de nagyon. Igen rettenetesen zavaró mások zrikáló viselkedése.

Majd ha mi is "menők" leszünk, mint ők, remélem nem felejtjük, hogy voltunk valaha kezdők és milyen jól esett volna egy kis türelem más emberek irányából.

2010. dec. 13. 13:29
 15/16 anonim válasza:
Nekem 4 éve van jogsim. Eleinte, amíg tanuló voltam, lelkes voltam, alig vártam, hogy meglegyen a jogsi. Bár voltak kisebb bizonytalanságok (alapvetően a térlátásommal van gond), jól ment a vezetés. Az oktatóm kedves volt, türelmes, nagyon szerettem. Aztán beült mellém más. Az első adandó alkalommal leüvöltötte a fejemet, hogy miért nem gyorsabban veszem be a kanyart, miért így meg úgy váltok, stb. Ezt kétszer eljátszotta velem, aztán cikizve, röhögve mesélte a haveroknak, hogy milyen béna voltam. Akkor megfogadtam, hogy soha többé nem vezetek. Azóta se mertem volán mögé ülni. Pedig annyira szeretnék!!!
2010. dec. 16. 11:07
 16/16 A kérdező kommentje:

Utolsónak: Ne add fel! Nem szabad. Nagyon rossz élményben volt részed és nagyon szégyellheti magát, aki művelte.

Sok ilyen van.

Tudod, milyen bénázva parkolok és állok ki? Nem érdekel.

Megfogadom azok tanácsát, akik a gyakorlásra biztatnak. Rajtam meg röhögjön aki akar. Inkább röhögjenek, minthogy bajt okozzak. Aztán csak menni fog ez jobban is.

Vezess újra, a saját tempódban, úgy, ahogy te akarsz. Ugyanolyan jogod van az utakon lenni, mint bárki másnak.

2010. dec. 16. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!