Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A TV- ben mutattak egy útelzár...

A TV- ben mutattak egy útelzáró tüskének nevezett, automatikusan működő, balesetveszélyes kütyűt. Soha nem hallottam róla és neten sem találtam róla semmit. És Ti mit tudtok erről a baromságról?

Figyelt kérdés
2010. nov. 24. 19:28
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Sajnálom a tájékozatlanságomat! A TV-ből nem derült ki, hogy lámpa is van. A neten kutakodva semmit nem találtam róla. Ez nagyon felbosszantott, mert illene jobban tájékoztatni a közlekedőket.

Egyébként köszönöm a felvilágosítást! Máris megérte, hogy kérdeztem:))))

2010. nov. 27. 01:34
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem jó dolog! Autósként mondom.

Véletlenül nem nagyon mész rá, ki van táblázva, vagy van lámpa stb.... Aki olyan hülye hogy minden szabályt megszegve megpróbál átmenni egy behajtani tilos utcán, az megérdemli! Vagy át a piros lámpán!

Természetesen előfordul hogy vétlen is fennakad rajta, de az egy nagyon ritka eset, ráadásul nem is teljesen vétlen ha nem vette észre!! Inkább csak azt mondom, hogy mindenkinek vannak bamba napjai, de vállaljuk érte a felelősséget!

Egyébként nincs belőle túl sok, és teljesen jól láthatóak is.

A legutóbbi felakadás amit hallottam, az az volt, amikor a busz mögött, egy személyautóknak tilos helyen, próbált valaki a busz után tüzelni, hogy még épp átérjen, de nem sikerült neki.

2010. dec. 1. 14:13
 13/14 anonim ***** válasza:

Annyi esélyed van véletlenül eltalálni, mint egy vasúti átjáróban kimenni a piros jelzés mellett a vonat elé. De a túlélési esélyeid jobbak! :)

Egyébként, csak engedéllyel behajtható utakon használják és mindig van jelzőlámpa, aminek zöldjére lehet indulni és a fotocella sugarába érve már pirosra is vált, ezért lehetetlen lenne a mögötte jövőnek zöldben átmenni.

2010. dec. 2. 18:13
 14/14 A kérdező kommentje:

Azt hiszem most már megnyugodhatok, ugyanis ismételten hasznos válaszokat kaptam. Ha a KRESZ - nek megfelelően van

kitáblázva, fénysorompóval ellátva, akkor valójában nincs miért aggódnom. Persze azért jó lenne egyszer látnom is egy ilyet működés közben.

Köszönöm hasznos válaszaitokat!

2010. dec. 4. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!