Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttestem, ha sávváltáskor használom az irányjelzőt, akkor automatikusan elsőbbségem van?
Budapesten azt láttam, hogy az autósok irányjelzés nélkül cikáznak a sávok között, de ha az irányjelzőt is megvillantják, akkor gondolkodás nélkül vágnak is be a másik sávba!
Már azt hittem, hogy változott a KRESZ!
"Budapesten persze, hogy így cikáznak összevissza, iszonyat dinamikus a közlekedés a kisvárosi utakhoz képest."
Ez az önző gondolkodás: nem attól fog gyorsabban haladni a forgalom hogy Te gyorsan bevágsz a másik elé és eltűnsz onnan, hanem attól ha mindenki folyamatosan tud haladni. Ez az az önzőség ami a magyarokra jellemző. Bevágok és azt hiszi hogy akkor tök dinamikus lesz a közlekedés meg gyorsan fogunk haladni. Jó vicc. De ha nem vágna be a másik elé akkor annak nem kellene fékeznie, nem torlódnának fel mögötte, stb, nem beszélve a kezdő sofőrökről akiknek pest egy halál a magukat versenyzőnek képzelő apucipénzénvanBMW-mgyerekek miatt. (egy közlekedésmérnök)
"láttam, hogy az autósok irányjelzés nélkül cikáznak"
Az a baj, hogy mindenki ezt látja és senki nem akar "kilógni a sorból". Pedig ha mindenki a helyes dolgot látná és szabályosan közlekedne, akkor talán ezt venné át mindenki és a balesetekből is sokkal kevesebb lenne!
Sajnos már szinte az is "szábály", hogy Mercivel, BMW-vel és hasonló autókkal már nem is jeleznek! (Talán ezekbe az autókba minden luxust beszerelnek, de az irányjelző kapcsolót nem!? Elakadás jelző az viszont van bennük, mert a leglehetetlenebb helyeken, tilosban előszeretettel állnak meg és bekepcsolják az elakadás jelzőt; gondolván, hogy attól a megállási tilalom érvényét veszti!)
Én szlovákiában lakom de azt kell,hogy lássam magyarországon úgy kölekednek az emberek mint az álatok ,hajtanak ha kell ha nem biztos nem mérnek olyan gyakran mint nálunk vagy enyhébb a büntetés az irányjelzőt nálunk sem sokan használják bár erre a zsaruk is rájöttek és direkt ezt vadásszák csak 50 Euró ha elfelejted és ha 20 Km/h-val túlléped viszik a jogsit ha plyan a kedvük de a
vesztegetés működik aktivan úgy,hogy mégsem viszik.De a kresz és a bűntetés országonként változó.Múltkor láttam pl egy olyan magyar rendszámú autót aminek a szélvédőjének a bal felén vagy 50 plüsss lógott és így mászkált nálunk mázlija van ha nem kapták el mert ezért még az anyakönyvét is elszednék de nyomatta kb 130-al innel is látszik,hogy magyarországi.Aztán meg csodálkoznak az emberek a sok dugón meg baleseten ami ugye a dinamikus közlekedésből adódik.Nekem is majdnem lett ilyen mikor a körforgalomba vagy 80-al behajtott egy X6-os bmw de még kis fékcsikorgással megált így túléltem külömben most a temetőből irogatnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!