Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha rajtatok múlna, minimum...

Ha rajtatok múlna, minimum hány évesnek kellene lenni, hogy B kat jogsit szerezzen valaki?

Figyelt kérdés
2010. nov. 21. 08:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nem életkorhoz kötném.

Összeállítanék egy speciális tesztet (pl. IQ, józanész, és a többiek) és azalapján mondanám meg, hogy "megérett-e" már egy jogsira

2010. nov. 21. 09:12
 2/14 anonim ***** válasza:
46%
21
2010. nov. 21. 09:40
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem sem a kor számít. Én már szerintem 18 éves korom előtt is elég érett lettem volna arra, hogy jól vezessek, és gyűlöltem, hogy olyan sokáig kellett várnom, holott már alig vártam. Szerintem valami teszten kéne átmenniük a jelentkezőknek, ahol a probléma-megoldókészséget, és azt tesztelik, hogy hogy reagáljuk le a hirtelen helyzeteket. Bár ez alapján vannak olyanok, akiknek soha se sikerülne, de szerintem nem is gond. Vagy talán valami pszichológiai teszt, vagy ilyesmi, ami felméri, hogy eléggé felelősségteljes e az ember. Pl. egyik ismerősöm azért ment el jogsira, hogy végre ő is rallizhasson a haverjaival -.-
2010. nov. 21. 10:09
 4/14 anonim ***** válasza:

Min. 18

De lehet hogy 20.

2010. nov. 21. 10:10
 5/14 anonim ***** válasza:
Én 18 leszek lassan, most csinálom a jogsit, és jó képességűnek tartom magam. Én tuti nem adnék előbb jogsit senkinek!!! Olyan rendszer kéne, mint amilyet az első válaszoló írt.
2010. nov. 21. 10:18
 6/14 A kérdező kommentje:
Én is úgy látom,hogy a mostani rendszer nem jó!A sok fiatal vagánykodik az autójával,amit apuci a se..e alá tett,és nem érti meg,hogy mások és a saját életével játszik!Ez a teszt dolog viszont tényleg jobb,mint az életkor!
2010. nov. 21. 10:19
 7/14 anonim ***** válasza:
Teszt bizony, de felelősségtudatra, pszichológiára kihegyezve a reflexekkel nincs gond, sőt inkább a 65 év felettieket szűrném reakcióidő alapján.
2010. nov. 21. 11:52
 8/14 anonim ***** válasza:
76%
én meghagynám a mostani "rendszert" de ha valaki valamelyikböl egyszer is megbukna rögtön küldeném PÁV ra és nem csak akkor ha 5. alkalommal bukik, akkor tuti lehetne szürni! magam is "csak" 20 éves vagyok, és én éretnek tartom magam, nekem nem anyuci "tolta a se**em alá a kocsit" tipus vagyok, többek közt pont ezért is nem szokásom vagánykodni, mert megbecsülöm az autot amit én vettem a saját pénzemböl ami egy Golf II tehát nem egy nagy szám auto!
2010. nov. 21. 14:49
 9/14 anonim ***** válasza:
Szerintem megfelelő a 17 éves korhatár, viszont komoly pszichológiai és egyéb alkalmassági (pl. reakcióidő) tesztekre lenne szükség, amelyeket időnként meg kellene ismételni. Én úgy tapasztalom, hogy bár sok baleset fakad a vagánykodó fiatalok miatt, de ugyanúgy sok gázos helyzet alakul ki a frusztrált középkorúak és a leépülőfélben lévő öregek miatt is, őket is ki kéne szűrni.
2010. nov. 21. 16:41
 10/14 anonim ***** válasza:
Én 18-ra emelném, és bevezetném azt, hogy kezdő jogsival( első 2 év, legfeljebb 100 kW (160LE) teljesítményű autót lehetne vezetni.
2010. nov. 22. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!