Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha egy szirénázó rendőrt vagy...

Ha egy szirénázó rendőrt vagy mentőt bemérnek, akkor kiállítjak a csekket és utána automatikusan törlik?

Figyelt kérdés

dec. 30. 14:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%

"előtte a központban engedélyt kell kérniük,és megadni az útvonalat"

Megnézném ahogy pl. Budapesten a vérszállítók útvonalait mindig megadják. Vonulás közben hívják őket hogy ha tudnak akkor mehetnek ehhez meg ahhoz a központhoz, meg forgalomtól függ hogy épp merre mennek. Kivitelezhetetlen lenne ennek bejelentése.

jan. 4. 18:39
 12/18 anonim ***** válasza:

> "Ha jön csekk a gyorshajtásról, írni kell egy levelet, ami igazolja a megkülönböztető jelzés használatát és akkor törlik a büntetést."

Értem, tehát ha naponta 12 riasztás van, akkor naponta 12 levelet, avagy hetente 84 avagy havonta 372 levelet kell írni a használatról... Hát én ezt nehezen tudom elhinni.

jan. 6. 17:24
 13/18 A kérdező kommentje:

12, gondolom egyrészt vannak adminisztratív feladatkörben dolgozó irodisták, másrészt gondolom van egy sablon, amiben átírják az időpontot és a rendszámot. Ez jóindulattal is olyan 30 mp-es munka. Tehát 12*30 mp(ha minden egyes riasztásnál beméri őket a véda, ami szerintem azért irreális), ami 6 perc naponta.

Húha, nem is tudom, hogy hogy oldják meg..:)

jan. 6. 19:30
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem csak egy szerv létezik az egész országban. Havi szinten itt már több ezer levélről beszélünk... És akkor csodálkozunk, hogy le vannak terhelve a szervek, mikor ilyen ostobasággal kell foglalkozniuk. A mérnöki gyakorlatban ezeket a tipikusan ismétlődő ügyviteli folyamatokat automatizálni szokás.
jan. 6. 19:41
 15/18 A kérdező kommentje:
14, az, hogy 1 ember 6 perces munkája vagy 200 ember 6 perces munkája.. Nem hinném, hogy ez akármit is számítana. Csepp a tengerben.
jan. 6. 20:04
 16/18 anonim ***** válasza:
Csakhogy az az ember nem kizárólag ezt csinálja. Az ismétlődő folyamatokból vannak mindig a torlódások. Sok kicsi sokra megy. Ha tényleg úgy van, ahogyan azt az állítólagos tűzoltónk írta, akkor döbbenten állok előtte.
jan. 6. 20:13
 17/18 A kérdező kommentje:

Én azelőtt állnék döbbenten, ha vészhelyzetben engedélyt kéne kérni arról valós időben, hogy jaj, most a Kossuth utcán vagyok, de ez bedugult, szóval 20 mp múlva a Petőfin leszek és valaki ezt szintén valós időben pötyögi valahova és ezt a rendőrség rendszerébe felveszik, hogy nehogy küldjék a csekket. Hiszen 13:42:26-kor még x helyen volt, de ha 13:42:53-kor ott átmegy a véda alatt a mentőautó, akkor arra az időpontra légyszi töröljétek majd, de 13:42:13-kor engedély nélkül átment rajta egy másik, az nem volt lejelentve, szóval arra küldjétek.

Ez több, mint vicces lenne.

jan. 6. 23:01
 18/18 anonim ***** válasza:
Teljesen kívülálló vagyok, de szerintem ez vagy úgy működik, hogy Szombathelyen a büntetés kiküldése előtt látják (vagy a rendszer szól), hogy valamilyen szerv autója és kékfényjogosult, és ki se küldik, vagy tényleg a büntetett szervek töröltetik. És azért nem minden kékfényes küldetés szalad bele traffiba, tehát nem lehet azért akkora kezelhetetlen mennyiség. Azt meg én se tartom életszerűnek, hogy útvonaltervet kelljen leadni egy hirtelen szükségessé váló pl. üldözés miatt. Nonszensz.
jan. 7. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!