Számíthatok előéleti pontokra?
Itt nagyon sok mindent olvastam. A következő történt
50 km/h sebességhatárnál 97 km/h-val mentem. Lakott terület vége tábla előtt gyorsítottam már. Akkor láttam hogy ott egy civil Skoda Octavia. Nem állítottak meg utána. Nem céges a kocsi hanem a nevemen van. Ugye nem fognak arra kérni, nevezzem meg ki vezette? De akkor meg magam ellen miért vallanék? Objektív felelősség elve alapján csak pénzbírság jár, nem? De van aki itt azt írta neki küldtek levelet, nevezze meg ki vezette. Nem értem. Segítsetek légyszi.
#1 Nem feltétlenül igaz. A rendőrség nem adhat utólag pontot, viszont ha az illető nem fogadja el a büntetést és bíróságra viszi az ügyet, ott pedig veszít, akkor a bíró szabadon rendelkezik a büntetésről, őt más jogok és szabályok kötik, így pontot is oszthat.
Miért kéne megnevezni, hogy ki vezetett? Ha nincs helyszíni megállítás, csak felvétel, akkor a bűnös az autó üzembentartója. Azt mondod a te neveden van az autó, tehát te vagy a bűnös, te kapod a büntetést, te fizeted ki. Persze előfordulhat, hogy valaki más vezette az autót és más követte el a gyorshajtást, de ezt utólag bizonyítani nem lehet, szóval az egyetlen opciód, hogy levered a büntetés összegét azon, aki elkövette a gyorshajtást, de a papírt akkor is te kapod. Vagy esetleg az elkövető küldhet egy eskü alatt írt nyilatkozatot a rendőrségnek, hogy ő volt.
Na mindegy, ez már részletinformáció csak, mivel a te esetedben te voltál a gyorshajtó, a saját autódat vezetted, szóval egyértelmű a szitu. Majd küldik a csekket, kifizeted, kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!