Az ilyenekkel vigyázz, mert soknál nincs olyan hogy Kresz, sok ilyen nyugdíjas annyira öntelten közlekedik velük hogy nekik mindenhol is elsőbbségük van szerintük.
dec. 12. 16:16
2/9 A kérdező kommentje:
#1 Igen sajnos nyugdijasok körül se néznek. Múltkor simán lelépett elém, persze nem is zebránál, rádudáltam de oda se nézett csak ment mint valami zombi. Reggelete szoktam találkozni egy idős párra, elég érdekesek ők is ahogy két ilyen kocsival vonulnak.
dec. 12. 16:25
3/9 anonim válasza:
Át!
dec. 12. 16:54
4/9 anonim válasza:
"Jármű: közúti szállító- vagy vontató eszköz, ideértve az önjáró vagy vontatott munkagépet is. A mozgáskorlátozottak közlekedésére szolgáló, emberi erővel tolt vagy hajtott kerekes szék és a gépi meghajtású kerekes szék – ha sík úton önerejéből 10 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes, továbbá a gyermekkocsi és a talicska – azonban nem minősül járműnek. Az ilyen eszközökkel közlekedő személyek gyalogosoknak minősülnek."
Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!
dec. 12. 17:52
5/9 anonim válasza:
Amúgy van jogsid? Nem hinném, ha lenne tudnád, hogy gyalogos jogilag.
Meg emberileg is kéne olyan szinten lenned, hogy átengedsz egy ilyen embert.
dec. 12. 18:14
6/9 anonim válasza:
Mert minek számít szerinted ha nem gyalogosnak???
dec. 13. 07:12
7/9 anonim válasza:
Pontos KRESZ-t ezzel kapcsolatban nem ismerem, de nekem az a véleményem, hogy mivel ő másképp közlekedésre nem alkalmas így ugyanúgy a kocsi használatakor is gyalogosnak kell tekinteni és át kell engedni a zebrán.
Így én át is szoktam engedni.
dec. 13. 10:16
8/9 anonim válasza:
Át kell engedni. Morális alapvetés hogy a gyengébbet segítjük. Elég szomorú hogy ez a kérdés benned felvetődött.
dec. 13. 12:22
9/9 anonim válasza:
A válasz az, hogy át is meg nem is. A szabályozás nem egyértelmű, mert ránézésre nem tudod megmondani, hogy az tényleg egy rokkantkocsi vagy csak egy moped. Utóbbi esetben a használója tud nélküle is talpra állni, csak segédeszközként használja. És például a BKK mopedet emiatt fel sem engem a buszra.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!