Ez a Pirelli téligumi még kibírna egy téli szezont?
Apám közeli barátja a cégükben lecserélték újakra a téligumikat és kérdezte ha nem-e kellene az autómra, de nem kér érte semmit, mert igen jóban vannak, mert gyerekkori barátja.
Eltenném mert párban van a két gumi és ha használnám is, akkor a hátsó kerekekre tenném. Négy téli szezont mentek.
Az enyémen már rajta vannak a téligumik.
Középkorú gumisnak mondtam a saját tapasztalatomat, aki megerősítette, és mondott hozzá dolgokat.
Azt nem tudom, hogy a gyártástechnológia mennyit változott, de az összetétel évről évre változik. Főleg a nagyobb neveknél. És bizony most már mindenki csak arra megy rá, hogy a neten túltengő gumiteszteken az új gumik jó helyezést érjenek el. 4-6-8 éves gumikat sehol nem tesztelnek. (Csak a vásárlók, pl. én...)
Szerintem hamarabb le fogod te cserélni azokat a gumikat, ha megcsúszol velük egy párszor. Nekem is úgy tűnt fel, hogy a Pirellik kikeményedtek, mint az üveg. Normál, nem hirtelen fékezésnél megcsúsztam egy picit, lámpánál óvatos indulásnál is megkapart a kocsi. (Ugyanakkor van tartaléknak egy öreg Astra, azon a noname gumik kb. 12 évesen kerültek olyan állapotba, mint a Pirellik 6 évesen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!