Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ez a Pirelli téligumi még...

Ez a Pirelli téligumi még kibírna egy téli szezont?

Figyelt kérdés

Apám közeli barátja a cégükben lecserélték újakra a téligumikat és kérdezte ha nem-e kellene az autómra, de nem kér érte semmit, mert igen jóban vannak, mert gyerekkori barátja.

Eltenném mert párban van a két gumi és ha használnám is, akkor a hátsó kerekekre tenném. Négy téli szezont mentek.

Az enyémen már rajta vannak a téligumik.

[link]

nov. 25. 22:58
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
9 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
60%
Ez szinte újszerű profilmélységű, ha 8 max. 10 évnél fiatalabb a dot szám akkor 1 szezont tuti használható. Bár ha csak 2 db akkor nem tudom mivel lehetne párosítani. Én csak együtt merek 4 db ugyanolyat használni.
nov. 25. 23:13
 2/11 anonim ***** válasza:
83%

A profilja közel tökéletes, de jó lenne tudni a korát. Ha már régi és ki van keményedve egy gumi, akkor a ránézésre tökéletes bordákkal is jelentősen romlik a hóban a tapadás.

A téli gumi másik haszna a hóban való közlekedés mellett az az, hogy mivel puhább keverék, ezért nem válik hideg időben keménnyé és rideggé, mint a nyári. Itt a probléma ugyanaz, mint az előbb: ha már öreg és kemény, akkor még meleg időben sem tapadna jól, nemhogy hidegben.

nov. 26. 06:10
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
#2 Persze hozzátartozik az is, hogy ha jelenleg nincs téli gumid, vagy van de nagyon kopott, akkor ez 100% hogy jobb. De a "jobb" az nem feltétlenül jelent ténylegesen "jót".
nov. 26. 06:12
 4/11 A kérdező kommentje:

2

Dot2020

nov. 26. 10:48
 5/11 anonim ***** válasza:
75%
#4 Akkor nyugodtan, azok még teljesen jó gumik.
nov. 26. 11:02
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekem volt Pirelli téli gumim, aránylag gyorsan kikeményedett. Talán 6 éves korban kezdődött. (Aztán 6 mm profillal adtam el őket 1000/db áron, de hónapok múlva jelentkezett csak valaki, aki úgy gondolta, hogy nyáron majd elhasználja, ennyi pénzért. Aztán mivel a nyáriak meg elkoptak, vettem 4 évszakost, ami 4 év alatt totál tönkrement.)

Ha most felrakatnád, akkor még vagy 2 évet el lehetne menni vele szerintem, de úgy nem, hogy majd évek múlva rakatod fel a mostani helyett. Mert leszedve is öregszik, bár hűvös és sötét helyen lassabban.

1 évre meg nem érdemes feltenni, mert a szerelés díja annyi, mint egy új gumi árának egy évre eső része.

Ha ki akarják dobni, akkor kérd el, és tedd fel Marketplace-re.

tegnapelőtt 11:42
 7/11 A kérdező kommentje:

6

Azt hogy érted hogy a 4 évszakos gumik tönkrementek?

Olvastam hogy a 4 évszakos gumik kb. 4 évet bírnak ki és még ha addigra nem is kopnak el, de elvesztik tapadásukat.

Akartam 4 évszakost, de lemondtam róla.

Mindenesetre elhozom a Pirelli gumikat, aztán meglátom, mert van két kocsink a családban és méretileg a másikra is felmegy.

tegnapelőtt 15:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Hát úgy ment tönkre, hogy kikeményedett, aztán nyáron még használtam, de mikor jött a hideg idő, havi fél mm-t kopott a kormányzott kerék.

De a téli gumik se különbek. Gumis mondta egy hónapja, hogy néha még egy 15-20 éves gumi se rosszabb, mint egy 5 éves, ennyire szarok az újabbak. Csak arra mennek a gyártók, hogy vadiúj állapotban jó teszteket csináljanak, aztán egyáltalán nem tartanak semeddig.

Én azért váltottam 4 évszakosra, mert 4 év alatt lekopik, kihajítom, és nem sajnálom. Ha tartok külön télit és nyárit, az úgy is legjobb esetben is 5 év után már nagyon gyenge teljesítményt nyújtana, és sajnálnám kidobni a jó gumikat. (Egy 5 éves Pirelli fékútja már hosszabb, mint egy vadiúj noname, felébe se kerülő új guminak.)

tegnapelőtt 15:41
 9/11 A kérdező kommentje:

8

Értem. Így van ez ahogyan írod. :)

Az egyik kollégámnak van egy Hyundai i30 és már 8 éves az autó. Vele együtt adták a Continental téli gumikat, amik ugye mostanra szintén 8 évesek lettek. Egy téli időszakban kb. csak 2 ezer km-ert járt vele, csak munkába.

Szóval a téli gumijai 16 ezer km-ert futottak a 8 év alatt, profilmélység kiváló, csak ugye belül az anyag már elég öreg lehet.

Ő jobban járna egy 4 évszakos gumival, mert nagyon kevés km-ert megy le egy éven.

tegnapelőtt 15:53
 10/11 anonim ***** válasza:
#8 Ez egy ostobaság, amit hallottál. A gyártástechnológia semmit nem változott, tehát fizikailag lehetetlen, hogy az újabb gyártási gumik kevesebbet bírjanak. Vannak gagyi márkák, amik tényleg alig bírják ki a négy évet, de nem szabad ezeket összemosni a jó gumikkal. Én idén cseréltem gumikat és bizony 8 évnél hamarabb nem is fogom lecserélni!
tegnap 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!