Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit tennél az alábbi helyzetbe...

Mit tennél az alábbi helyzetben? Váci úton mész pont a két sávos hídon. Még a híd előtt megelőzz három gyorsulási versenyt rendező autó. Amikor a hídon vagy a belső sávban utolér egy villogó rendőrségi autó.

Figyelt kérdés
Te 85-el mész, ami hát a traffipax bírság határa, de már szabálysértés. Feltételezed, hogy a villogó rendőrségi autó nem téged üldöz hanem a versenyzőket. Csakhogy pont egy másik autó mellett vagy, amelyik hasonló sebességgel megy.
nov. 19. 23:38
A kérdező szavazást indított:
Gyorsítasz és végképp gyorshajtást követsz el, bemész a kocsi elé. Feltételezed hogy a rendőr hálás és elnéző lesz hogy üldözheti a szabálysértőket
Lassítasz a rendőrt is lassításra kényszeríted, bemész a melletted levő autó mögé mondván hogyha gyorsítasz akkor téged is leállít majd, megbírságol.
10 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Ha valakit szirénázva üldöznek a rendőrök, akkor a többi autós minimális gyorshajtását pont le fogják szarni. De mentem én már úgy az Árpád hídon, hogy a rendőr is gyorshajtott velünk, és csak a traffi előtt lassított le. Ha nem direkt azért vannak kiküldve, hogy fogdossanak össze szabálytalankodókat, akkor a nem kirívó szabálytalanságokkal nem igazán szoktak foglalkozni.
nov. 20. 00:37
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Már jóval azelőtt lehúzódóom a belsőből, mielőtt a rendőr utolérne, mert nem vagyok vak és süket, így jóval korábban észreveszem.

De ha valami varázslat miatt ott terem mögöttem, akkor biztos nem fékeznék be egy szirénázó rendőr előtt, hanem a gázra lépve kisorolnék a mellettem lévő elé.

nov. 20. 09:39
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát ha mögöttem kapcsolja be a villogót akkor nyilván csak akkor fogom észrevenni mikor bekapcsolta
nov. 20. 10:22
 4/5 anonim ***** válasza:
88%
Nem is értem a kérdést. Ha azt látom, hogy bármi szirénázva jön mögöttem akkor már nyomom is a gázt, hogy minél hamarabb kikerüljek az útjából...
nov. 20. 11:04
 5/5 anonim ***** válasza:
79%
Ha pont mögötted kapcsolja be, akkor bizony téged akar kivenni, szóval lassítasz. Minden más esetben normális sofőr bőven korábban érzékelte már, hogy jön egy jelzést használó rendőrautó, így van ideje mérlegelni, hogy gyorsít vagy lassít
nov. 20. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!