50-es robogóval egy 70-es táblánál 70-et mész. Érdekli a rendőrt?
Tartod a sebességhatárt, de a segédmotorral túlléped a 45 km/h-t. Nem veszed észre, hogy egy rendőr van mögötted pár autóval. Villog rád, vagy inkább figyelmen kívül hagy? Mit gondoltok, van esetleg tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
Akár 70-es blokkal szerelt motorral kapcsolatos történetek is érdekelnek. Minden, ami a magyar valóságot tükrözi.
Mellékes megjegyzés: Én azt tapasztalom, hogy a rendőr is 60-nal megy az 50-es táblánál. Gyakorlatilag az oktatókon és vizsgáztatók kivételével senki sem tartja be a sebességhatárokat. Manapság már az a feltűnő, ha valaki tényleg a KRESZ szerint közlekedik, mert feltartja a forgalmat. (Gondolok itt például a Váci útra, stb.)
Oh, hát ez szomorú. Akkor mindig résen kell lenni. Annyi rendszám nélküli robogót látok, akik tartják a tempót a forgalommal, már kezdtem azt hinni, hogy a kutyát sem érdekli.
Csak a szokásos utamon szokott lenni 1 elektromos motor, ami állati jól néz ki, szerintem simán hozza a 70-et, de egy rendszám nélküli robogót is szoktam látni, ami gyanús, hogy 125-ös.
Akkor ezek a srácok a szerencsére játszanak. Belegondolok, engem is 10 év vezetés alatt nagyjából 4x állítottak meg, ebből 3x sima ellenőrzés, 1x pedig egy tilosnál nem álltam meg 100%-ra, csak 99%-ra :D
Azon sem lepődnék meg, ha a söfőrök 10%-a jogsi nélkül vezetne már évek óta.
Tévedsz kérdező!
Nem "résen kell lenni" -azok a cserkészek voltak- hanem be kell tartani a szabályokat.
Én sose értettem meg ezt.
HA valaki szeret száguldozni meg erős motorral akar menni akkor vegyen nagyobbat.
De bizony ellenőrzik és csak ráállítják a mérőpadra és már mutatja is hogy mi van.
Kemény büntetés jár érte, meg az elmaradt biztosítás, a biztosítás csalással együtt.
a 45 tenyleg keves, de Ausztriäban meg a nemetnel sem jär automatikus a a B-s jogshizoz automatikusan a 125ös jogsi. 2003ota talän... viszont "kicsi" penzert tudsz csinälni kiegeszitest(B116/B196) amivel vezethetsz 125öst.
Talän a Franciäknäl meg a görögöknel lehet 125öst vezetni b-vel...
Attól hogy ez 70 és az is 70, nem kellene keverni a nagyobb köbcentis blokkot a gyorshajtással.
Az egy "másik kávéház"😉.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!