Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » 50-es robogóval egy 70-es...

50-es robogóval egy 70-es táblánál 70-et mész. Érdekli a rendőrt?

Figyelt kérdés

Tartod a sebességhatárt, de a segédmotorral túlléped a 45 km/h-t. Nem veszed észre, hogy egy rendőr van mögötted pár autóval. Villog rád, vagy inkább figyelmen kívül hagy? Mit gondoltok, van esetleg tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?

Akár 70-es blokkal szerelt motorral kapcsolatos történetek is érdekelnek. Minden, ami a magyar valóságot tükrözi.

Mellékes megjegyzés: Én azt tapasztalom, hogy a rendőr is 60-nal megy az 50-es táblánál. Gyakorlatilag az oktatókon és vizsgáztatók kivételével senki sem tartja be a sebességhatárokat. Manapság már az a feltűnő, ha valaki tényleg a KRESZ szerint közlekedik, mert feltartja a forgalmat. (Gondolok itt például a Váci útra, stb.)

okt. 22. 16:15
A kérdező szavazást indított:
Büntetés (véleményt is írj kérlek)
Megállít, de a büntetés megúszható (véleményt is írj kérlek)
Nem foglalkozik veled (véleményt is írj kérlek)
14 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
A robogósban az a jó, hogy kb bármiért is meg lehet büntetni. Ha 50el mesz 45 helyett akkor nem fog semmit tenni, de 60nal max a Simsonok mehettek( de azok is csak rendszámmal).
okt. 22. 17:26
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgyhogy ha te 70el mész az 50essel, az ajándék pénz a rend zerge öreinek...
okt. 22. 17:28
 3/10 A kérdező kommentje:

Oh, hát ez szomorú. Akkor mindig résen kell lenni. Annyi rendszám nélküli robogót látok, akik tartják a tempót a forgalommal, már kezdtem azt hinni, hogy a kutyát sem érdekli.

Csak a szokásos utamon szokott lenni 1 elektromos motor, ami állati jól néz ki, szerintem simán hozza a 70-et, de egy rendszám nélküli robogót is szoktam látni, ami gyanús, hogy 125-ös.

Akkor ezek a srácok a szerencsére játszanak. Belegondolok, engem is 10 év vezetés alatt nagyjából 4x állítottak meg, ebből 3x sima ellenőrzés, 1x pedig egy tilosnál nem álltam meg 100%-ra, csak 99%-ra :D

Azon sem lepődnék meg, ha a söfőrök 10%-a jogsi nélkül vezetne már évek óta.

okt. 22. 17:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Volt egy Steyr-Puch 50 ccm-es mopedem..nem vettem észre, hogy egy rendőrautó mögöttem jön, mikor én nyélgázon nyolcvannal mentem...nem az volt a legjobb napom.
okt. 22. 18:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Amig München környeken laktam, addig kb hetente szedtek ki a rendörök ellenörizni, mert csak es minden alkalommal volt mobil dyno. Amiota leköltöztem videkre, azota egyszer sem ellenöriztek. Ami vicces hogy ugyanez volt amig magyar rendszämos kocsim volt akkor is hetente kiszedtek.Amiota nemet a rendszäm azota meg a magyar rendör is inkäbb toväbb int... Vagy 15 eve nem ällitott meg rendör autoval közlekedve...
okt. 22. 19:52
 6/10 anonim ***** válasza:
90%

Tévedsz kérdező!

Nem "résen kell lenni" -azok a cserkészek voltak- hanem be kell tartani a szabályokat.

okt. 22. 23:17
 7/10 anonim ***** válasza:

Én sose értettem meg ezt.

HA valaki szeret száguldozni meg erős motorral akar menni akkor vegyen nagyobbat.

De bizony ellenőrzik és csak ráállítják a mérőpadra és már mutatja is hogy mi van.

Kemény büntetés jár érte, meg az elmaradt biztosítás, a biztosítás csalással együtt.

[link]

okt. 23. 05:45
 8/10 A kérdező kommentje:
6/7 az a probléma, hogy a szabályok elavultak. Ha mindneki betartaná a sebességhatárokat, akkor tényleg elég lenne a 45 km/h, így viszont életveszélyes. Nem véletlen, hogy értelmesebb országokban már 125cc jár a B jogsihoz.
okt. 24. 08:17
 9/10 anonim ***** válasza:

a 45 tenyleg keves, de Ausztriäban meg a nemetnel sem jär automatikus a a B-s jogshizoz automatikusan a 125ös jogsi. 2003ota talän... viszont "kicsi" penzert tudsz csinälni kiegeszitest(B116/B196) amivel vezethetsz 125öst.

Talän a Franciäknäl meg a görögöknel lehet 125öst vezetni b-vel...

okt. 24. 11:22
 10/10 anonim ***** válasza:

Attól hogy ez 70 és az is 70, nem kellene keverni a nagyobb köbcentis blokkot a gyorshajtással.

Az egy "másik kávéház"😉.

okt. 24. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!