Hülyeséget csináltam a körforgalomban, és majdnem csatt lett?
Ha felvétel készül arról, hogy indexeltél, akkor te lennél a hibás. Mivel a másik joggal feltételezhette, hogy nem kell elsőbbséget adnia, mert elkanyarodsz. Az indexelés kivitelezésétől és a körforgalom alaprajzától függően vagy egyedül, vagy megosztva a másikkal.
Ha nem készül felvétel, és te nem ismered el, aztán a másik sofőrön kívül senki nem állítja, hogy indexeltél, akkor a másikra vernék. Mivel az bizonyítható, hogy ő nem adott elsőbbséget, de az nem, hogy nem is kellett neki elsőbbséget adnia az elkanyarodásod miatt.
Nem!
A szabálytalan autósnak is elsőbbsége van védett úton.
Én már nem hagyatkozom az indexre.
Ha így tennék, már számtalanszor lettem volna okozó.
2 példa.
-Alárendelt útról hajtottam volna ki, balról jött egy autó jobbra indexelve, mivel munkaidőben voltam, úgy döntöttem ráérek.
Erre egyenesen megy el előttem, továbbra is indexelve.
-Én is voltam az általad vázolt szituban, csak én a behajtó autós lettem volna, nem hittem el az idős bácsinak, hogy tényleg kihajt. Erre nekem lett igazam, mert a harmadik kijáraton ment ki, de már az első előtt indexelt.
Körforgalom utáni kereszteződésben kell nagyon figyelni, mert kint maradhat az index, ha az illető nem húzza vissza kézzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!