Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hülyeséget csináltam a körforg...

Hülyeséget csináltam a körforgalomban, és majdnem csatt lett?

Figyelt kérdés
Indexeltem kifele, de az utolsó pillanatban villant be, hogy nekem boltba is kell mennem, és a másik kijáraton kell kihajtanom. Csak közben bejött valaki, aki látta hogy már kifelé indexelek és majdnem csatt lett. Szerencsére a dudáláson és a mutogatáson kívül más nem történt. Ha baleset történik, itt én lennék a hibás? Ráutaló magatartást tanúsítottam a kihajtásra az indexeléssel, vagy nem?

okt. 14. 08:14
 1/7 anonim ***** válasza:
13%
Sajnos a másik lenne a hibás, mert neked van elsőbbséged.
okt. 14. 08:22
 2/7 anonim ***** válasza:
58%

Ha felvétel készül arról, hogy indexeltél, akkor te lennél a hibás. Mivel a másik joggal feltételezhette, hogy nem kell elsőbbséget adnia, mert elkanyarodsz. Az indexelés kivitelezésétől és a körforgalom alaprajzától függően vagy egyedül, vagy megosztva a másikkal.

Ha nem készül felvétel, és te nem ismered el, aztán a másik sofőrön kívül senki nem állítja, hogy indexeltél, akkor a másikra vernék. Mivel az bizonyítható, hogy ő nem adott elsőbbséget, de az nem, hogy nem is kellett neki elsőbbséget adnia az elkanyarodásod miatt.

okt. 14. 08:28
 3/7 anonim ***** válasza:
72%

Nem!

A szabálytalan autósnak is elsőbbsége van védett úton.

Én már nem hagyatkozom az indexre.

Ha így tennék, már számtalanszor lettem volna okozó.

2 példa.

-Alárendelt útról hajtottam volna ki, balról jött egy autó jobbra indexelve, mivel munkaidőben voltam, úgy döntöttem ráérek.

Erre egyenesen megy el előttem, továbbra is indexelve.

-Én is voltam az általad vázolt szituban, csak én a behajtó autós lettem volna, nem hittem el az idős bácsinak, hogy tényleg kihajt. Erre nekem lett igazam, mert a harmadik kijáraton ment ki, de már az első előtt indexelt.

Körforgalom utáni kereszteződésben kell nagyon figyelni, mert kint maradhat az index, ha az illető nem húzza vissza kézzel.

okt. 14. 09:01
 4/7 anonim ***** válasza:
27%
A másik lenne a hibás.
okt. 14. 09:14
 5/7 anonim ***** válasza:
57%
Örülj neki, hogy csak majdnem, legközelebb ne legyél hülye. Ha már jelzel, akkor annak megfelelően haladj, majd visszafordulsz... Főleg, ha látod, hogy valaki már be is hajt a körforgalomba (ha nem láttad perifériából, menj vissza az orvoshoz, aki alkalmasnak nyilvánított)...
okt. 14. 09:51
 6/7 BeefEater ***** válasza:
67%
Ilyenkor az a tökéletes megoldás, hogy elhagyod a körforgalmat aszerint, ahogy indexeltél és az első megfelelő helyen visszafordulsz. Nem egy nagy dolog, ez mindenkivel előfordul és így teljesen szabályosan és biztonságosan jársz el és ráadásul legtöbbször összesen kb 30 másodpercet vesztesz vele.
okt. 14. 12:20
 7/7 anonim ***** válasza:
25%
Ha a másik autós be tudja bizonyítani, hogy indexeltél (térfigyelő kamera, saját fedélzeti kamera, tanúk, bevallod, stb.), akkor te lennél a hibás.
okt. 15. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!