Balra kanyarodási szándékot jelző gépjármű előzése az új szokás?
Nem vonom kétsège, már csak azért sem, mert szinte lehetetlen bizonyítani, kinek ment előbb az indexe. Ahhoz minimum egy olyan felvètel kellene, amin jól látszik.
És a SZÁNDÉK jelzése már csak azért is fontos, hogx a mögöttem jövönek legyen ideje észlelni.
Ha csak akkor kacsingatok, amikor már húzom is a kormányt, nem szerencsés.
Én előztem már balról autót szabálytalanul. Baleset lett a vége.
Lakotton kívül ment kevesebb mint 50-el, magas fordulaton. Cigány volt, motorhibás kocsival.
Szabálytalanul előztem mert előzni tilos is volt. Erre balra le akart fordulni a cigány telep felé és oldalbakapott.
Elfutottak, hisz a kocsi ki volt vonva a forgalomból, nem volt rajta biztosítás, nem volt átíratva, elvileg lopott is volt, reggel kapcsolták le a sofőrjét ittas vezetésért, jogsi nélkül, stb.
Engem hozott ki a helyi rendőr hibásnak. Nem ismertem el.
Eljárást indítottak a cigók ellen mert elszaladtak, otthagyták az út szélén kivilágítatlanul a kocsit aminek más a tükrével oda is koccant. Végül lezárták a nyomozást mert nem találták. (jobb is). Engem végül nem vontak felelősségre, mert elévült. (mondhatni hagyták elévülni).
Szóval egy olyan kocsit akartam kielőzni aki ott se lehetett volna, kétes volt minden benne, a sofőr is. Egyébként elismerem, hogy hibáztam, de nagyobbat hibázott a másik fél szerintem.
A lényeg, hogy a rendőrök szerint így is én voltam a hibás, pedig egyenesen haladtam. Tehát nem minden esetben van az, hogy aki védett úton halad az szabálytalanul is, elsőbbséget élvez.
Persze bíróságon lehet, hogy lehetett volna forgatni a dolgokat ide-oda.
Erre elég lett volna egy facebook post is, nem kérdés, hanem hiszti.
Engem is megelőztek 8-an (számoltam) a hétvégén. Munkagép, full kivilágítva, sárga villogó, megy az index balra, azért kellett állóra fékeznem, mert gondolkodás nélkül előztek egymás után. Itt a morál szintje, ez van
Felőlem lehet akár hiszti is, de szerintem nem ok nélküli. És nem az utolsó pillanatban indexeltem. Akik sorban második és harmadikként előztek miközben kanyarodtam volna, ők nyilván tudták hogy figyelem a tükröt. Gondolom úgy voltak vele, hogy inkább haladnának és egy ilyen apróságért nem veszik el a gázt vagy koptatják a fékbetéteket.
De a felelősség kérdése szintén érdekes. Mert attól, hogy ő is indexel mögöttem még nem tudhatom, hogy előzni akar vagy kanyarodni utánam. Aztán egyszer csak kivágódik mellém, és megy tovább egyenesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!