Balra kanyarodási szándékot jelző gépjármű előzése az új szokás?
Figyelt kérdés
Változott volna a KRESZ, vagy csak én tudom rosszul, hogy balra indexelő járművet nem előzünk? Korábban csak kivételes esetekben tapasztaltam ezt, az utóbbi hetekben meg sem tudom számolni hányszor. (Jó az irányjelzőm.) A minap indexelek balra, kanyarodnék, erre a mögöttem jövő előzésbe kezd, így nem kanyarodok. Rendben, az ilyen még megeshet ha nagyjából egyszerre döntünk a manőver mellett és jelezzük a szándékunkat. De ami durva, hogy az utána jövő kettő szintén megelőz. Néhány nappal korábban egy komplett motoros csapat került ki balról miközben kanyarodni szerettem volna balra. Ezen kívül volt még jó néhány eset az elmúlt hetekben. Kezdem azt érezni, hogy a mögöttem jövőnek mindig elsőbbsége van. Ti is tapasztaltatok hasonlót?okt. 14. 01:08
1/18 anonim válasza:
Pedig aki balra kanyarodik jobbról megelőzhető. Érdekes, muszaj vigyazni mivel ha te balra kanyarodsz es valaki megelőz balról es beledmegy az a te hibad.
2/18 A kérdező kommentje:
Igen. Látja hogy balra kanyarodnék, erre ahelyett hogy lassítana, kivágja az irányjelzőt balra és gázt ad, mert úgy is az én hibám ha bekanyarodok elé. Tehát technikailag úgy tűnik neki van elsőbbsége.
okt. 14. 01:18
3/18 anonim válasza:
Neki van elsőbbsege mivel te kanyarodsz ő egyenesen megy. Érdekes no. Figyeld a visszapillantót sűrűbben. Most ez, hogy miert van azt nemtudom. Vannak ilyenek.
4/18 A kérdező kommentje:
Érdekes... Mondjuk záróvonal is volt több helyen, de ezzel ne bonyolítsuk most. Már vezetek egy jó ideje, de ez eddig nem tűnt fel. Általában lassítottak mögöttem, és megvárták még bekanyarodok. Tehát megfordítva a dolgot, ha indexelnek előttem balra és nem akarok lassítani, akkor csak indexeljek én is balra, és az enyém az elsőbbség. Azt utólag úgy sem fogja senki megmondani, hogy ki indexelt előbb.
okt. 14. 01:43
5/18 A kérdező kommentje:
Nyilván nem célom veszélybe sodorni sem magamat sem mást, de mégis az az érzésem, mint ha egyesek fordítva ülnének a lovon.
okt. 14. 01:48
6/18 anonim válasza:
Parasztok. Én az olyan baleseteket sem értem, amikor a motoros a kikanyarodó traktorosba csapódik nagy sebességgel. Ez jellemzően az Alföldön történik, ahol kilométerekre látható, hogy kereszteződés jön, tán még a traktor is észrevehető, annyi esze meg azt hinnéd, mindenkinek van, hogy nem a kereszteződés környékére időzíti az előzést, hanem lassít, és majd visszagyorsul a kereszteződés után. Csak ugye a jogosítványhoz a vizsgán kell átmenni, józan ész meg közlekedési érzék nem kell hozzá.
7/18 anonim válasza:
Arra is kellene tanitani a sofőröket, hogy mindenki hibazhat, mindekinek van csaladja aki hazavárja, és senki sem halhatatlan amennyire értékes a saját élete és egészsége annyira értékes másnak ugyanez. Semmi sem biztosíték arra, hogy nem halhat meg a következő kanyarba vagy kereszteződésben vagy amikor atkell a sineken.
8/18 anonim válasza:
Eut a sok marhasàgot hogy sikerült összehozni?
A kanyarodási szabály az egymással szembe közlekedőkre vonatkozik. Agyam eldobom! Aki ilyen alapszinten nem ismeri a szabályokat...
Kérdező! A parasztok szàma nő drasztikusan. Nincs változás.
9/18 anonim válasza:
Nem tapasztaltam hasonlót.
Nézesd át az indexedet, hogy rendesen villog, nem halvány vagy ilyesmi.
10/18 anonim válasza:
1. CSAK jobbról. De itt balról előztek.
Aki az irányváltoztatási SZÁNDÉKÁT jelezte, azt tilos előzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!