Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Úgy tudom, hogy az M0-ás...

Levente Csifo kérdése:

Úgy tudom, hogy az M0-ás autóút, így 110 km/h a megengedett sebesség. Miért van az, hogy nekem a Waze zömében 130km/h max.sebességet engedélyezett? (Néhány hete, késő este autóztam az M1 és a Pesti úti kihajtó között)

Figyelt kérdés

szept. 13. 07:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
26%

A sebességhatár nem egzakt. Bizonyos körülmények között változtatható. Lásd: forgalomkorlátozásnál lejjebb veszik. Ugyanígy felfelé is tolhatják, ha adottak a feltételek.

Pár éve, még az M4 itteni szakaszának átadása előtt (2010-es évek vége) felújították a 4-es főútvonal Szajol-Törökszentmiklós közötti szakaszát kvázi autóút minőségben, de továbbra is csak országút volt, viszont amíg az M4 el nem készült, addig felemelték 110-re a határt.

szept. 13. 07:48
 2/14 anonim ***** válasza:
91%

Végig 110-es, most néztem a waze térképszerkesztőjében is.

Tehát vagy benézted vagy valamilyen programhiba volt.

szept. 13. 07:56
 3/14 A kérdező kommentje:
Csodálkozom, ezért is tettem fel a kérdést,Németországból vezettem Székelyudvarhelyig, mindenütt úgy tünt, hogy nincs gond az appal, ezt az "anomáliát" vettem csak észre. Köszönöm a válaszokat. Néhány helyen mentem bizony 120-122 vel, remélem nem figyelt fel rám a trafi🙂
szept. 13. 08:05
 4/14 anonim ***** válasza:
36%
130-ig nincs bünti, csak ha megállítanak.
szept. 13. 08:13
 5/14 anonim ***** válasza:
58%
Hatalmas sofőr lehetsz te is ember
szept. 13. 09:37
 6/14 A kérdező kommentje:
Miért? Több, mint 80.000 km-t vezetek évente.Meg nem volt balesetem(eddig) Mi a problémád konkrétan?
szept. 13. 10:00
 7/14 anonim ***** válasza:
89%
A Waze ugyan nem engedélyez neked semmit sem, nincs ilyesmire jogköre. Maximum hibásan jelezhette.
szept. 13. 10:14
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem is gondoltam,hogy a Waze fogja megszabni a sebességhatárokat🙂. Mindössze arra gondoltam,hogy nem e változott valami az adott szakaszon, mert pl a Duna hídon rendesen jelezte a 80-as( ha jól emlékszem) sebességkorlátozást.
szept. 13. 10:28
 9/14 anonim ***** válasza:
52%
130 biztos nincs engedélyezve, mivel nem autópálya. Többnyire 110 a sebessêg, néhány rövid szakaszon Budafok, Csepel környékén 90.
szept. 13. 12:31
 10/14 anonim ***** válasza:
48%
A sebességhatár egzakt, csak nem mindig friss az adatbázis, amiből a Waze dolgozik.
szept. 13. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!