Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért csinálják ezt egyesek,...

Miért csinálják ezt egyesek, amikor megelőzik őket?

Figyelt kérdés

Szituáció:

Megyek az autópályán tök szabályosan 130-al külső sávban. Amikor valaki lassabban megy előttem, szépen szabályosan megelőzöm, majd visszasorolok a külső sávba.

Megy előttem egy autó 100-110-el, megelőzöm. Majd rágyorsít, visszaelőz és beáll elém újra 100-al.

Az ilyen ember személyes sértésnek veszi, hogy őt megelőzi valaki? Vagy mi játszódik le ilyenkor valaki fejében?

szept. 11. 13:10
 1/6 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem túlkombinálod. Az előzés mögött többnyire annyi a filozófia, hogy ha egy hússzassal gyorsabb vagy, mint az előtted haladó, akkor előzöl és ennyi. Lehet, hogy ő az adott útviszonyok mellett 100-110-es tempóval szeret haladni, de épp jött egy szakasz, ahol biztonságosnak érezte megnyomni.
szept. 11. 13:22
 2/6 anonim ***** válasza:
10%
Én sem szeretem ha beállnak elém.Ha valaki gyorsabb nálam,akkor hajrá.Előzzön meg,aztán nyomja neki.
szept. 11. 13:24
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Na pont miattatok nem megyek soha 140 alatt hogy nekem ezekkel ne kelljen foglalkozni
szept. 11. 18:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én is tapasztalom hogy előzök egy autót és elkezd gyorsítani. De főúton is megy valaki 70-el több km-en keresztül, megelőzöm, megyek 90-el és utána ott van a seggemben.
szept. 12. 09:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Autópályán ilyet én is csinálok, hogy egyik pillanatban megyek 130-135-el, aztán a következő pillanatban meg már azon kapom magam, hogy 120-at se mutat az óra és a seggemben van akit megelőztem nemrég.

Nincs tempomat a kocsimban aztán több óra vezetés után már "belealszok" néha olyan értelemben, hogy nem érzékelem, hogy fentebb engedtem a gázpedált. Ez az oka.

szept. 13. 00:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Erre is az a válasz, mint a legtöbb ilyen "miért csinálják az emberek" kérdésre itt a kategóriában: azért csinálják, mert barmok. Nem fogják fel, hogy ha lassan mennek, akkor valószínűleg a többi közlekedő meg fogja őket előzni.

Én ugyan ritkán járok pályán, de más közutakon is gyakori, hogy mennek 70-80-nal (vagy lakott területen 40-nel), aztán mikor előzni kezdem őket, rágyorsítanak.

szept. 13. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!