Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kereszteződésben telezöldnél...

Kereszteződésben telezöldnél személygépkocsival lehet előzni kétkerekű segédmotorost. Nincs több forgalmi sáv adott menetirányba.Személygépkocsi egyenesen halad a segédmotoros balra szándékozik kanyarodni. Hogyan zajlik ez a szituáció ütközés nélkül?

Figyelt kérdés

szept. 5. 22:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Vèdett kereszteződésben szabad előzni az 5 alapfeltétel betartásával.

De a balra kanyarodási szándèkot jelzett jàrművet mindenhol tilos előzni. Ha balra húzódott, skkor jobbról el szabad haladni mellette.

szept. 5. 23:19
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Balra indexelő járművet akar előzni...

Okos, végtelenül okos!

szept. 6. 07:50
 3/15 anonim ***** válasza:
55%

"(4) Csak jobbról szabad előzni

a) azt a járművet, amely a balra bekanyarodási szándékot irányjelzéssel jelzi és az úttesten a 31. § (1) vagy (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelően helyezkedik el"

szept. 6. 08:38
 4/15 A kérdező kommentje:
tehát a segédmotoros soha nem kezd ilyen életveszélyes manőverbe jobbra sorolva, hanem mindig a felezővonal mellé sorol be. Jól gondolom?
szept. 7. 04:41
 5/15 anonim ***** válasza:
55%

Nem gobdolod jól. A szabájt írtuk, nem a gyakorlatot.

Akkor sem előzhsted meg, ha szorosan a jobb szèlén halad az úton, de megy a bal irányjelzöje.

szept. 7. 06:11
 6/15 A kérdező kommentje:
pontosan ezt sejtettem, hogy ez egy olyan lesz, ami nem úgy van a könyben mint a gyakorlatban
szept. 7. 07:20
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
Jaaaajjjjj! Ötödik vagyok. Azt a szabàjt nem èn írtam, tisztelt bírósàg. Jaj! Tudom, hogy szabály!
szept. 7. 09:29
 8/15 anonim ***** válasza:
68%
A gyakorlatban rengeteg olyan viselkedés van, ami nincs a könyvben. Városi közlekedésben jó esetben (és kis forgalomban) is percenként látsz olyat, hogy valaki szabályt szeg. (Rossz esetben percenként ötvenet vagy százat.) Ez annyira gyakori és általános, hogy az emberben nem is tudatosulnak az enyhébb szabálysértések, amik nem őt sodorták veszélybe.
szept. 7. 10:15
 9/15 A kérdező kommentje:
#8 igen ez tiszta és látom is, csak ez egy life or death helyzet, amit nem ártana beleépíteniük a kreszbe
szept. 7. 14:14
 10/15 anonim ***** válasza:
Mit keres itt angol, és mit akarsz beèpíteni?
szept. 7. 14:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!