Mit kellene tenni? Három hónapra elvett jogsi egy baleset miatt, közben meg lejár a jogsi augusztus végén. Várjuk meg míg lepörög a bünti mert úgysem vezethetne a delikvens vagy hosszabbítsunk?
Kb. teljesen mindegy, olyan hosszú az érvényesség időtávja az agonizációt képező periódushoz képest.
Ahogy kényelmes
Ha 2. alkalmassági csoportú alkalmasságira van szüksége, akkor a lejáratot nem igazítják a születésnapjához; minél később végezteti a vizsgálatot, annál később jár le az érvényesség. Ha nem töltötte be a 60. életévét, akkor 5 évre adják; ha például augusztus 29-én végezteti a vizsgálatot, akkor 2029. augusztus 29-éig lesz érvényes, ha például november 5-én, akkor 2029. november 5-ig. Úgy van, ahogy az 1-es válaszban olvasható, az időtartamhoz képest nem egy nagy nyereség, de kihasználható.
Ha 1. alkalmassági csoportú vizsgálatot végeztet, és nem töltötte be a 70. életévét, akkor a születésnapjához igazítják a lejáratot úgy, hogy – életkortól függően – a vizsgálat napját követő 10., 5., 3. évfordulót követő első születésnapjáig szól az érvényesség.
Ha nem töltötte be az 50. életévét, akkor 10 évre jár a hosszabbítás, és az ezt követő első születésnapjáig adják az érvényességet.
A fenti vizsgálati időponti példák és például március 22-i születésnap esetén, ha például augusztus 29-én végezteti a vizsgálatot, akkor a 10. évforduló 2034. augusztus 29., az ezt követő első születésnap 2035. március 22.; eddig adják az érvényességet. Ha például november 5-én végezteti a vizsgálatot, akkor a 10. évforduló 2034. november 5., az ezt követő első születésnap 2035. március 22.; eddig adják az érvényességet.
Ha például szeptember 18-án van a születésnapja, akkor ugyanazokon a napokon végzett vizsgálatok esetén, ha például augusztus 29-én végezteti a vizsgálatot, akkor a 10. évforduló 2034. augusztus 29., az ezt követő első születésnap 2034. szeptember 18.; eddig adják az érvényességet. Ha például november 5-én végezteti a vizsgálatot, akkor a 10. évforduló 2034. november 5., az ezt követő első születésnap 2035. szeptember 18.; eddig adják az érvényességet.
Születésnaptól függ; lehet, hogy ugyanaddig tart az érvényesség, akár a legközelebbi első munkanapon, augusztus 21-én, akár az eltiltás lejártát megelőző napon végezteti a vizsgálatot.
Akkor 2 évre kapja az érvényességet; 2 évet meg nem haladó érvényesség esetén sose volt születésnaphoz igazítás.
Akármikor megy vizsgálatra idén, 2026-ban ugyanazon hónap ugyanazon napjáig tart az érvényesség, ami a vizsgálat hónapja és napja.
" Mit kellene tenni? Három hónapra elvett jogsi egy baleset miatt, közben meg lejár a jogsi augusztus végén. Várjuk meg míg lepörög a bünti mert úgysem vezethetne a delikvens vagy hosszabbítsunk? "
Miiii???????????? Nem értem... Ezen aggódtok, hogy lejár a jogsin eltiltás hatálya alatt az orvosi? NE VEZESSEN TÖBBET AZ ILLETŐ!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!