Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Valóban okozhat csonttörést a...

Valóban okozhat csonttörést a borulás elektromos rollerrel már 20 km/h sebesség körül is?

Figyelt kérdés

2024. aug. 12. 06:48
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Gyaloglok nagy távot rendszeresen még nem volt sérülésem, egyszer elestem egy kis horzsolás semmi komoly.

Gondoltam hogy roller jól jönne miután elfáradtam gyaloglásban folytatnám elektromos rollerrel egyfajta relaxáciokent szaguldozni belvárosban este

De ha eltörne vmim borulás során, katasztrófális lenne mivel alapból szeretek menni amennyit lehet, pár hónap kihagyás megőrjítene

2024. aug. 12. 08:14
 12/16 anonim ***** válasza:
90%
A rollernél sem garantált a csonttörés, ha esel.
2024. aug. 12. 08:44
 13/16 anonim ***** válasza:
80%
Azt kéne felfognod, hogy egy tál vízben is meg lehet fulladni. Az élet veszélyes.
2024. aug. 12. 09:45
 14/16 anonim válasza:
Az a baj, h demonizálva lettek a rollerek nagyon. Pedig normális használattal nem veszélyesebb, mint bármi. Oda kell figyelni, főleg, mert járműtől függetlenül sok a barom az utakon. Én is rollerrel járok és betartom a szabályokat, nem is megyek 20- nál többel soha. Mégis voltak már hajmaresztő "találkozásaim", mert van, aki pl. telefont nyomkod vezetés közben és belehajt a kerékpársávba stb...persze mindig a rolleres a h.lye. Ennek ellenére imádok rollerezni, hasznos, rengeteg időt megspórolok vele és szabadságot ad. Baleset gyalog is érhet a sok ... miatt, nem kell ehhez roller, nem veszélyesebb, mint a bicaj. Amit javaslok, ne tömör kerekűt vegyél, hanem gumisat és minél nagyobb átmérőjűt ill bukósisak sem árt, bár utóbbit elismerem én sem használom még. Tarsd be a szabályokat és nagyon figyelj. Féktáv, kereszteződéseknél inkább szállj le és jól néz szét, igyekezz pl. gödrökbe, nagy faágakra stb. nem ráhajtani v bele stb.
2024. aug. 13. 21:45
 15/16 anonim ***** válasza:

[link]

Találsz sok cikket ezzel kapcsolatban.

2024. aug. 14. 08:11
 16/16 anonim válasza:
Én elég csúnyán összetörtem magam Lime rollerrel (20km/h), szerencsére a koponyám ép maradt, pedig rendesen állra vágódtam. Az a baj pici a kereke és esésnél egyből pofára esel, ez teszi veszélyessé.
2024. aug. 21. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!