Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Egy hét alatt két majdnem-bale...

Egy hét alatt két majdnem-baleset, hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Másfél éve van jogsim, szabálykövető, óvatos vagyok, de necces helyzetekben értelemszerűen nincs rutinom.

Az elmúlt héten kétszer is majdnem baj lett, bár én mindkétszer szabályosan közlekedtem, de tény, hogy a reakcióidőm mostanában pocsék. Kisbabás anyuka vagyok, ehhez mért kialvatlansággal, plusz a hőség sem segít.

Először egy főútvonalról akartam balra egy bekötőútra lekanyarodni. Kicsi volt a forgalom, mögöttem jött egy SUV, úgyhogy kb 200 méterrel a bekötőút előtt kitettem az indexet és kicsit kezdtem lassítani, hogy lássa, mit tervezek és legyen ideje reagálni. Mikor már fordultam, vettem észre, hogy indexel és előzni kezd. Nem tudom, jól tettem-e, de folytattam a kanyart, ő visszarántotta a kormányt a sávjába és nyomta a dudát ezerrel (a féket sztem nem, de nem vagyok benne biztos).

Pár nappal később szintén főúton kanyar külső ívén haladtam, és a szemben jövő kamionsort két motoros kezdte előzni a kanyarban. Rátapostam a fékre (mögöttem nem jöttek), talán indokolatlanul, de nagyon közel volt hozzám az egyik motoros, mire besorolt. Ekkor a kisbabám is velem volt.

Eléggé beparáztam. Napi szinten jövök megyek, sokszor a gyerekekkel, ha nem is nagy távokat. Felmerült bennem, hogy leteszem a kocsit, míg kicsit visszarázódik az agyam a normál sebességbe, és inkább járok busszal, bármekkora sz*pás is az kisbabával. Aztán esetleg elmennék vezetéstechnikai tréningre, hogy tudjam, mit tehetek a szabálytalan hülyék ellen. Hiába közlekedek szabályosan, ha belém csattannak....

Hogy tegyem ezt helyre magamban? Mit tehetek a biztonságunk érdekében?

2024. júl. 19. 09:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
3%
#10 Ez nagyot ment annó a hírekben, mondjuk ez is elkerülhető lett volna.
2024. júl. 19. 10:42
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
#8 Na igen, ez már jó példa. Az ilyennel nem lehet mit kezdeni, hogy állok a pirosnál és belém jön a hülyéje.
2024. júl. 19. 10:43
 13/18 anonim ***** válasza:
38%
Igen, ha mondjuk egy hummert vezet vagy ha nem indul útnak.
2024. júl. 19. 10:43
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
11-re
2024. júl. 19. 10:45
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"tettem-e, de folytattam a kanyart,"

Ezt az egyet ne csinald, ha latod, hogy nem akarja megadni az elsobbseget vagy szabalyatalankodik, ne folytatsd a manovert!

A 2-ik esetnel en mondjuk csak lehuzodtam volna az utpadkara es ennyi.

Egyebkent meg ne lelkizz, meg ne legyenek ilyen kenyszeres gondolataid!

Kitartas!

2024. júl. 19. 10:48
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

Az első szerintem a te hibád, ha te több száz métert mész lassan, indexelve, akkor jogosan képzelni valaki türelmetlenebb, hogy nincs valós kanyarodási szándék, csak extra bénaság. Ettől persze ő a szabálytalan.

Másodikat nem lehet megítélni.

Nem muszáj autóba ülni és vezetni, ha már magad is látod, hogy alkalmatlan állapotban vagy. Pláne, hogy a gyereked életéért is te felelsz...

2024. júl. 19. 12:48
 17/18 anonim ***** válasza:

Ilyen helyzetek naponta előfordulnak. Suv-os türelmetlen és veszélyes volt.

Motorosok szeretnek meghalni. Ennyire nem kell félned!

2024. júl. 20. 18:03
 18/18 anonim ***** válasza:
#16 Szerintem az index ott helyes. Ne haragudj, múltkor nekem a belső sávban lassított a hülyéje, index nélkül, aztán meg is állt, de nem balról kerültem ki, meg nem is idiótán jobbról, hanem szétnéztem, mert kitaláltam, hogy kanyarodni szeretne szegénykém. Pedig nem is indexelt. Ha indexelt volna, már sokkal hamarabb kikerültem volna, de akkor sem balról. Az első szituációban a kérdező pont, hogy semmi bajt nem csinált.
2024. júl. 21. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!