Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Rányitottam a kisteherautóm...

Rányitottam a kisteherautóm ajtaját egy biciklisre. Megsérült. Ő his hibázott azáltal, hogy az úttesten tekert kb 20-szal?

Figyelt kérdés
Lassabban kellet volna jönnie, és a melletünk kiépített kerékpárúton....

2024. júl. 13. 13:20
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nem szándékosan okoztam. Valóban kb 20-szal jöhetett. De a legnagyobb baj, az, hogy ott volt mellette a bicikliút. A kerékpár sem volt műszakilag jó állapotban.

Arról nem is szólva, hogy ott nem tekerhetett volna.

2024. júl. 14. 09:56
 12/20 anonim ***** válasza:
78%

1: valóban 20-szal jöhetett: miből állapítottad meg, miután megláttad már feküdt

2:Volt mellette bicikliút: többen említettük: nem sokat jelent,sok esetben semmit.

3:kerékpár sem volt jó műszaki állapotban: Szintén miből állapítottad meg ütközés után? Fék-próbáztál vele? Vagy le volt róla kopva a festék?

2024. júl. 14. 10:04
 13/20 anonim ***** válasza:
22%

Ezt az ügyvédeddel beszéld meg.

Mivel személyi sérüléses baleset volt, volt rendőr.

Képesek rövidre zárni, jól megbüntetni aztán leshetsz. Az ügyvéd meg többet segít, mint a részletek ismerete nélküli megmondóemberek a neten

2024. júl. 14. 12:18
 14/20 anonim ***** válasza:
72%
ma 12:18 : " Az ügyvéd meg többet segít, mint a részletek ismerete nélküli megmondóemberek a neten" Igaz, de ha nem volt időd elolvasni: A "részleteket" többen és többször megkérdeztük, nem kaptunk rá választ.
2024. júl. 14. 20:28
 15/20 anonim ***** válasza:
20%
#13 milyen részletet szeretnél még tudni?
2024. júl. 14. 20:31
 16/20 anonim ***** válasza:
66%

> "Nem szándékosan okoztam."

Ez csak úgy lehetséges, hogy nem láttad a kerékpárost.

> "Valóban kb 20-szal jöhetett."

Ha nem láttad, akkor honnan tudod, hogy 20-al jött?

> "De a legnagyobb baj, az, hogy ott volt mellette a bicikliút."

Ez nem ok arra, hogy tükörbe nézés nélkül szállj ki a teherautóból és az arcába csapd az ajtót.

> "A kerékpár sem volt műszakilag jó állapotban."

Ez nem ok arra, hogy tükörbe nézés nélkül szállj ki a teherautóból és az arcába csapd az ajtót.

> "Arról nem is szólva, hogy ott nem tekerhetett volna."

2024. júl. 14. 20:36
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

#14, 15: Pont ezért kell az ügyvéd, aki a pontos helyszín és a rendőrségi jegyzkönyv ismeretében releváns választ tud adni, nem pedig a kérdező becsléseire és homályos szabályértelmezésre alapoz.

2024. júl. 15. 07:02
 18/20 anonim ***** válasza:
62%

Látom mennek a leszavazások azoktól, akiknek nem lett megtanítva, hogy ajtónyitás előtt körül kell nézni. :)

Kérdező az meg kifejezetten szánalmas, hogy minden apróságba próbálsz belekapaszkodni, ami téged igazol, a következő az lesz, hogy nem volt lámpa a bringán?

2024. júl. 15. 10:50
 19/20 anonim ***** válasza:
53%

Ha biciklis valóban nem tekerhetett volna az úttesten, az akkor sem csökkenetené a te felelősséged, hiszen, az nem járult hozzá a baleset bekövetkeztéhez. Érkezhetett volna helyette egy szabályosan közlekedő motoros vagy kamion is, ugyanaz történt volna.

Tehát ha a biciklis valóban hibázott is azzal, hogy nem a megfelelő úton közlekedett, a balesetben bekötvetkeztében ártatlan.

2024. júl. 15. 13:48
 20/20 anonim ***** válasza:
53%
" Az úttesten tekert 20-szal" ??? Hűha!!! Én harminc körül is szoktam, hogy ne akadályozzam felesleges tötymörgéssel az autósokat.
2024. júl. 15. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!