Tiltja a Kresz a sebességhatáron belüli gyorsulgatást?
Például van valakinek egy erősebb autója, főúton nekirúgja de 90 körül abbahagyja a gyorsulást tehát nem lép a sebességhatár fölé.
Ezt tiltja bármi a Kreszben? Egy erőteljesebb gyorsítás önmagában például számíthat közúti veszélyeztetésnek?
Nem tiltja, csak éppen gyerekes. :D
Ha az előtted lévőt nem ijeszted meg, akkor oké, ha látja, hogy tépsz felé, és félrerántja a kormányt, és netán van hátsó kamerája, akkor komoly standup-ot kell majd lenyomnod, hogy miért történt.
Zavarás elég faramuci fogalom, de csak indokolatlan esetben tilos. Ha te elinduláskor padlózol, mert tudod, hogy bár az egyenes zöldhullámban haladásnál felesleges, de mondjuk egy kanyarodósávban még pont ki tudsz fogni egy zöldet, ha a sebességhatárt minél hamarabb eléred, és amikor eljön az ideje, nem úgy fékezel, hogy az előtted levő attól fél, hogy esetleg belehajtasz, akkor semmi probléma nincs az ilyen dinamikával.
Sőt, Pesten azért van sok olyan kereszteződés, ahol a zöldön 2, max. 3 autó fér át, a régi gyengébb autómmal ott padlóztam és a kereszteződés elhagyása után váltottam csak fel kettesbe, mert ezzel tudtam elérni, hogy biztos minél gyorsabban átérjek a kereszteződésben, és a mögöttem levőnek is legyen esélye rá, nem tartom indokolatlan zavarásnak senki felé, hogy persze bőgött a motor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!