Szabályosan parkolnak ott jobb oldalt az autók? Lejebb is sokan "állnak"
#10 Szegeden motorra fizetni kell? Amikor ott jártam, én nem fizetettem, és nem kaptam büntetést. Bár lehet csak megúsztam, de ezen táblázat alapján parkoltam, ahol írja, hogy a legalacsonyabb osztály a háromkerekű motor, amiért fizetni kell, az alatt nem említ semmit.
Illetve ezt a 2019-es cikket találtam, ahol a végén írják, hogy Szegeden nem fizetős: [link]
Ha mégis fizetős, akkor eléggé megtévesztő a díjtáblázat.
A 2010. évi XLVII. törvény.
"„15/A. § (1) A helyi önkormányzat (fővárosban: a fővárosi önkormányzat) rendeletében a helyi közutakon, a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánúton, valamint tereken, parkokban és egyéb közterületeken – forgalomszervezési, valamint a 13. § (2) bekezdésében meghatározott indokok alapján, az e törvényben meghatározott keretek között – kijelölhet olyan várakozási övezetet, illetve várakozási övezeten kívül eső olyan várakozó helyet (a továbbiakban együtt: várakozási terület), amelynek a három vagy annál több kerekű járművel történő, várakozási célú használatáért várakozási díjat kell fizetni (a továbbiakban: díjfizetési kötelezettség)."
Csak a három, vagy annál több kerekűre szabhatnak ki díjat az önkormányzatok. Ezt senki nem írhatja felül, csak a törvényhozók.
Csak akkor lehet pénzt kérni kétkerekű motorra, ha a parkoló magán, de egy sima P betűs, közterületi parkoló nem számít annak.
Olyan nem lehet, hogy kiegészítő kötelez a kétkerekűek fizetésére.
Egy eset volt 2015-ben, ahol mégis volt egy ilyen kieg. azonban ezt utólag igazolta az kezelő, hogy csak egy hiba volt, és mégsem kell fizetni.
Itt a cikk róla: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!