Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Repülőn miért kell leszállásko...

Repülőn miért kell leszálláskor felhúzni az ablakokon a napellenzőt?

Figyelt kérdés
Múltkor utaztam repülőn, és leszálláskor bemondták hogy landolunk, ezért mindenki szíveskedjen (többek között) felhúzni a napellenzőt. Erre miért van szükség? miben befolyásolna a leszállást, hogy az utasoknak most a szemébe süt a nap vagy épp nem látnak ki? :)
2010. okt. 30. 11:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Én amikor utaztam nem mondtak be ilyet :)

Amúgy szerintem azért hogy ne a kedves légi utaskísérőknek kelljen végig menni és felhúzni egyenként.

Ha új utasok szállnak fel, akkor ők nézelődhessenek és ha valaki úgy gondolja hogy le akarja húzni akkor majd ő lehúzza. :)

2010. okt. 30. 12:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Tehát nincs semmi köze a biztonsághoz?
2010. okt. 30. 12:32
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Az az oka, hogy lekapcsolják a világítást, sötétbe meg elég nehéz bármit is látni...
2010. okt. 30. 16:25
 4/6 anonim ***** válasza:
64%

sztem is az elsőnek van igaza.

De ha mindenképpen izgis válaszra vágysz,még az jutott eszembe h esetleg van ennek egy antiterrorista prevenció szinezete is,tehát h a leérkező gépet messziről a rendőrség ellenőrizni tudja távcsővel,h nem ugrabugrál-e ott valaki maszkban és pisztolynak látszó tárgyal és túsznak látszó emberrel.

2010. okt. 31. 14:55
 5/6 anonim ***** válasza:
0%

Én még sajnos soha nem utaztam repülővel...De az nem jöhet szóba,hogy leszálláskor a gép rázkódik,ahogy a kerekek elérik a talajt....Ebben a rázkódásban pedig a nepellenzők felugranak maguktól,amitől az utas megijedhet....

Lehet,hogy baromság,amit írtam.....Csak egy ötlet volt:)

2010. nov. 3. 13:34
 6/6 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
75%

Csak biztonsági oka van. :-)

A fel és leszállás messze a legveszélyesebb az egész út során. Ha netán tűz ütne ki a hajtóműben vagy ilyesmi nagy baj lenne, akkor így vehetik észre (nincs visszapillantó tükör)

Vagy ha kényszerleszállás történt akkor így lehet látni messziről, hogy ég-e benn az utastér, vagy van-e benn sűrű füst stb, stb.

Jobb erről nem is tudni, de ennyit igazán megtehetünk...

2010. nov. 4. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!