Repülőn miért kell leszálláskor felhúzni az ablakokon a napellenzőt?
Én amikor utaztam nem mondtak be ilyet :)
Amúgy szerintem azért hogy ne a kedves légi utaskísérőknek kelljen végig menni és felhúzni egyenként.
Ha új utasok szállnak fel, akkor ők nézelődhessenek és ha valaki úgy gondolja hogy le akarja húzni akkor majd ő lehúzza. :)
sztem is az elsőnek van igaza.
De ha mindenképpen izgis válaszra vágysz,még az jutott eszembe h esetleg van ennek egy antiterrorista prevenció szinezete is,tehát h a leérkező gépet messziről a rendőrség ellenőrizni tudja távcsővel,h nem ugrabugrál-e ott valaki maszkban és pisztolynak látszó tárgyal és túsznak látszó emberrel.
Én még sajnos soha nem utaztam repülővel...De az nem jöhet szóba,hogy leszálláskor a gép rázkódik,ahogy a kerekek elérik a talajt....Ebben a rázkódásban pedig a nepellenzők felugranak maguktól,amitől az utas megijedhet....
Lehet,hogy baromság,amit írtam.....Csak egy ötlet volt:)
Csak biztonsági oka van. :-)
A fel és leszállás messze a legveszélyesebb az egész út során. Ha netán tűz ütne ki a hajtóműben vagy ilyesmi nagy baj lenne, akkor így vehetik észre (nincs visszapillantó tükör)
Vagy ha kényszerleszállás történt akkor így lehet látni messziről, hogy ég-e benn az utastér, vagy van-e benn sűrű füst stb, stb.
Jobb erről nem is tudni, de ennyit igazán megtehetünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!