Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A KRESZ-t nem kellene lecserél...

A KRESZ-t nem kellene lecserélni egy egységes európai szabályrendszerre?

Figyelt kérdés
1975 óta nagyot fordult a motorizáció, de úgy látszik, a mai jogszabályok leragadtak ezen évben

2024. jún. 4. 10:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem jó lenne...

Sajnos a szabályozások a szabályozók és nem a szabályozottak érdekeit képviseli.

2024. jún. 4. 10:35
 2/21 anonim ***** válasza:
91%
Miért, most ha elmész bármely európai országba, nem ugyanúgy kell közlekedni, mint itthon?
2024. jún. 4. 10:48
 3/21 anonim ***** válasza:
84%
2024. jún. 4. 11:00
 4/21 anonim ***** válasza:
81%
Az megvan, hogy egységes rendszer van? 1-2 kisebb különbség előfordul, de a főbb szabályok egyformák
2024. jún. 4. 11:02
 5/21 anonim ***** válasza:
92%

Azért vannak sajátosságok az egyes országok szabályozásaiban, persze ezek nem számottevőek.

[link]

2024. jún. 4. 11:06
 6/21 anonim ***** válasza:
45%

'A főbb szabályok egyeznek'

Szerintem fontos szabályok nem. A fontos alatt annyit értek, hogy büntethetnek miatta.

Amiről tudok:

A fényszóró használat előírásai országonként eltérőek.

A megengedett sebességek szintén (tudom a határon ott a tábla, de az ember feje nem káptalan)

Németországban erősen büntetik a bal oldalra parkolást (szerintem szabadni nálunk sem szabad, de büntetést még nem láttam)

Van ahol teljesen tilos dohányozni az autóban, van ahol gyermek jelenlétében tilos és van ahol szabad. (nem dohányzóként nem vagyok érintett)

2024. jún. 4. 11:07
 7/21 anonim ***** válasza:
64%

Fényszóró: azért még senkit nem büntettek meg, hogy mindig ment a tompított, és tudta, mire való a ködlámpa.

Sebesség: ha ennyit nem tudsz megjegyezni, add vissza a jogsid.

Parkolás: pedig nálunk is van rá bőven példa, főleg a fővárosban, ha rossz napja van a közteresnek, de mivel szabály van rá, akár büntetnek, akár nem, be kéne tartani.

Dohányzás: mivel egy kezedet lefoglalja, ez pont olyan, mint a telefonálás, logikus.

2024. jún. 4. 11:11
 8/21 anonim ***** válasza:
32%

Kedves 7-es

Köszönöm a kedves és építő hozzászólásodat.

2024. jún. 4. 11:29
 9/21 anonim ***** válasza:
72%
Én nem vagyok kedves, kikérem magamnak. Csak van józan paraszti eszem.
2024. jún. 4. 11:31
 10/21 anonim ***** válasza:
85%
Konkrétan mire gondolsz, amikor azt írod, hogy a jogszabályok leragadtak 1975-ben?
2024. jún. 4. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!