A KRESZ-t nem kellene lecserélni egy egységes európai szabályrendszerre?
Szerintem jó lenne...
Sajnos a szabályozások a szabályozók és nem a szabályozottak érdekeit képviseli.
Azért vannak sajátosságok az egyes országok szabályozásaiban, persze ezek nem számottevőek.
'A főbb szabályok egyeznek'
Szerintem fontos szabályok nem. A fontos alatt annyit értek, hogy büntethetnek miatta.
Amiről tudok:
A fényszóró használat előírásai országonként eltérőek.
A megengedett sebességek szintén (tudom a határon ott a tábla, de az ember feje nem káptalan)
Németországban erősen büntetik a bal oldalra parkolást (szerintem szabadni nálunk sem szabad, de büntetést még nem láttam)
Van ahol teljesen tilos dohányozni az autóban, van ahol gyermek jelenlétében tilos és van ahol szabad. (nem dohányzóként nem vagyok érintett)
Fényszóró: azért még senkit nem büntettek meg, hogy mindig ment a tompított, és tudta, mire való a ködlámpa.
Sebesség: ha ennyit nem tudsz megjegyezni, add vissza a jogsid.
Parkolás: pedig nálunk is van rá bőven példa, főleg a fővárosban, ha rossz napja van a közteresnek, de mivel szabály van rá, akár büntetnek, akár nem, be kéne tartani.
Dohányzás: mivel egy kezedet lefoglalja, ez pont olyan, mint a telefonálás, logikus.
Kedves 7-es
Köszönöm a kedves és építő hozzászólásodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!