Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van az, hogy egy szolgál...

Miért van az, hogy egy szolgáltatón belül ugyanazon üzemanyag ára nem egységes?

Figyelt kérdés

Pl. Győrben különböző MOL kutakon ugyanazt a 95-ös benzint 596 és 646 Ft-ért is lehet venni.

[link]

[link]

2024. jún. 2. 17:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem autopalyan van az egyik? Ott most kb 50 forinttal dragabb.
2024. jún. 2. 17:31
 2/13 A kérdező kommentje:
De, az egyik autópálya. Azért drágább mert autópályán van? Akkor ez egy "kényelmi díj" lenne?
2024. jún. 2. 17:35
 3/13 anonim ***** válasza:

Nem tudom az okat.

Es amikor vezetni kezdtem,nem tudtam ezt,es tobbszor autopalyan tankoltam

😡😠🤬😈

2024. jún. 2. 17:37
 4/13 anonim ***** válasza:
74%

#2 Nem kényelmi díjnak hívnám, inkább csak klasszikus kapitalista húzás. Mikor az ember utazik hosszabb távot autópályán és meg kell állnia, nyilván az autópálya melletti benzinkúton fog megállni, mert nem akar bemenni a városba. Az túl nagy kitérő lenne. Ezt tudják a benzinkutak is, ezért megtehetik, hogy drágábban adják ott az üzemanyagot, mondván: "úgyis ki fogod fizetni". És igazuk van, az emberek tényleg inkább kifizetik, mintsem hogy kerüljenek egyet a városba.

Ne felejtsd a piac első számú szabályát. Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte. Az emberek hajlandóak ennyit fizetni érte, ezért kerül ennyibe.

2024. jún. 2. 18:03
 5/13 anonim ***** válasza:

4: azért ez kicsit vicces kicsiny hazánkban :)

mai modern világban felcsapod az okostelót és látod, hol vannak kutak a pálya mellett.

686 helyen van úgy, hogy csak le kell jönni a lehajtónál, mész 500 métert és ott a kút. Tankolsz, mehetsz vissza a pályára és spóroltál 3-4000 forintot és buktál 3 percet.

2024. jún. 2. 18:07
 6/13 anonim ***** válasza:
#5 Egyeseknek ez is sok. Meg szerintem az is közrejátszik, hogy autópályán sokan ilyenkor isznak egy kávét, vesznek egy kis kaját, stb, ezek pedig nem minden kúton vannak, de autópályán igen.
2024. jún. 2. 18:13
 7/13 anonim ***** válasza:
Meg alapból pályán megy a külföldi átmenő forgalom. Na az hótziher, h ők ott fognak tankolni. Kamionokról, buszokról nem is szólva.
2024. jún. 2. 20:05
 8/13 anonim ***** válasza:

6: hát már nagyon ritka az olyan kút ahol ne lenne valami kaja, kv :)

de mindenki maga dönti el, hogy hol tankol.

Én 1 évig tankoltam pályán, amikor 480 volt ott is az üzemanyag :D

2024. jún. 2. 21:06
 9/13 A kérdező kommentje:
Ha ennyire szabad az árképzés akkor miért nem csinálják azt, hogy ahol a szomszéd országban drágább, azon a határ mentén ott is drágábban adják, és ahol a szomszédban olcsóbb, ott meg olcsóbban?
2024. jún. 3. 09:30
 10/13 anonim ***** válasza:

5.

Ez mindenhol így van, nemcsak nálunk. Kereslet-kínálat.

2024. jún. 3. 20:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!