Akadt egy nagyon jó ötletem?
Támadt egy nagyon jó ötletem. Rengeteg probléma van abból, hogy szirénázva jönne mentő, rendőr, tűzoltó és az emberek nem veszik észre időben és nem adnak utat.
Na most én erre azt találtam ki, hogy mi lenne ha az autókba bele tennének egy ilyen érzékelő rádió zavarót, meghát ilyen kéne a szirénázó kocsiba is, és akkor amint közeledni kezdene egy szirénázó mentőautó akkor a zene lehalkulna és a rádióban a sziréna kezdene el sipákolni? És még meg lehetne spékelni azzal, hogy egy hang bemondja, hogy mely irányból érkezik a mentő.
Szerintem ez egy nagyon jó ötlet lenne.
Mit gondoltok?
Szerintem ennél sokkal egyszerűbb lenne, ha süketek és vakok nem kapnának orvosi alkalmasságit.
Amúgy az ötlet, amiről beszélsz, az igazából azt jelentené, hogy a szirénázó jármű minden irányba kibocsát (broadcastol) egy jelet, amit minden más autó is vesz, és megfelelően reagál rá. Tehát gyakorlatilag Lakihegyet akarsz csinálni a mentőautóból. Ezt nem tudom, milyen frekvenciájú rádiójellel képzeled el, tudod-e, hogy milyen távközlési szabványok vannak, és hogy mekkora költség meg alapból lehetetlenség lenne 50 évestől modern autóig mindegyiket úgy módosítani, hogy ez működjön, és akkor a jelterjedésről még nem is beszéltünk.
Ne haragudj, dicséretes, hogy vannak ötleteid, de azért műszaki analfabétaként ne túl hangosan híresztelj ilyen ötleteket. Modern autóknál a V2V kommunikációba már bele lehetne programozni, de túl széles körben nem oldaná meg a problémát.
Ma sem múlt el trollkodás nélkül. Ezernyi ötleted volt már a 360 fokban forgó keréktől, a GPS-es sebességlimitáláson át minden. Meg a tíccsukbe-legyenkötelező.
Ennek az ötletednek sincs semmi haszna, értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!