Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Buszokat nem trafizzák?

Buszokat nem trafizzák?

Figyelt kérdés

Bónusz kérdés: ti tennétek-e "lépéseket", ha egy buszsofőr totálisan figyelmen kívül hagyja a sebesség korlátozást, és ezt a fedélzeti kamerátok rögzíti?

Egyáltalán milyen lehetőségei vannak az embernek ilyen helyzetben?

2024. máj. 27. 00:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
#5 Mondom, tudtoddal. Távolsági Flixbus pl. mehet autópályán lakott területen kívül 90-nel, autópályán 100-zal a 80 helyett. Nem baj, ha nem értesz hozzá, mivel nem te vezeted, nem neked kell tudni.
2024. máj. 27. 09:10
 12/26 anonim ***** válasza:
87%
#11 Ja és lakott területen 70-el mi? Én mentem 55-el az meg simán eldöngetett szerződéses munkásjárat mellettem, a belső sávban. Lakott terülten kívül meg még kocsival se mehetsz gyorsabban 90-nél, nemhogy a busz 100-110-el. A kilométeróra meg nem téved ennyit a busz tachográfjához képest.
2024. máj. 27. 09:18
 13/26 anonim ***** válasza:
14%
De facto 105-tel mehetsz lakott területi főúton, ha te 90-nel szoktál menni, akkor téged szoktalak megelőzni. Tudom, papíron 90, de mivel 105-ig nem büntetnek, 105-tel megy a többség, ha a tartod a forgalom ritmusát, nem egy merev fütyi vagy, akkor te is 105-tel mész.
2024. máj. 27. 09:22
 14/26 anonim ***** válasza:
81%

" mehetsz lakott területi főúton,"

#13 Az meg micsoda, hol van ilyen? Az egy dolog, hogy mennyinél nem büntetnek, csak azért nagyon nem mindegy, hogy én a 1,2 tonnás autómmal megyek 105-tel vagy te a 10+ tonnás busszal, ami komolyabb kanyarban még fel is burul. Ráadásul te még több ember életével is játszol felelőtlenül.

2024. máj. 27. 09:29
 15/26 anonim ***** válasza:
77%
#13 Ja és persze téged utólag is megbüntethetnek ha megnézik a tachográfot, és ott már nincs az, hogy 105-ig nem villan a trafi, hiszen helyszínit már 92-től kaphatsz. ;)
2024. máj. 27. 09:32
 16/26 anonim ***** válasza:
77%
Elírtam na, lakott területen kívüli. Lakott területen belül viszont szigorúan szabálykövető vagyok, mert vannak biciklisek és gyalogosok.
2024. máj. 27. 09:32
 17/26 A kérdező kommentje:

Konkrét eset az volt, hogy országút, egy adott szakaszán 60as tábla van (okkal). Nappal mindig kint van a mozgó traffi úgyhogy be is tartja mindenki.

Este valószínűleg már senkit se érdekel...

Buszt viszont még nem láttam korábban hogy ne tartsa be.

Én mentem 60al külső sávban, ő pedig elhúzott mellettem a belsőben, szerintem 80-90-el mehetett, úgy becsültem meg.

Kamerám rögzítette, rendszáma is látszik...

2024. máj. 27. 10:37
 18/26 anonim ***** válasza:
El tudod mondani, mi volt az ok a 60-as táblára? Mert ugye ha vad miatt, a vad reggel meg este kel át az úton a fekhelye és az ivóhelye között, az napközben nem indok. Az sem indok, hogy sz*r az út, konkrétan nálunk 10 éven át ki volt rakva a 60 az útminőség miatt, hát, 60-nal kaptam egy fenékmasszázst, 90-nel meg konkrétan átrepültem a kátyúkon, tehát inkább 100-zal mentem. Érdekelne, mi az OK a 60-as táblára. Egyetlen elképzelhető okot tudok, ha szerpentin, esőben kanyarogsz, de akkor meg nem 60-nal mész, hanem annyival, hogy biztos bevedd a kanyart, tehát korlátozás nélkül is simán lehet hogy adott kanyarban csak 40-nel megyek.
2024. máj. 27. 10:41
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

18

Hát én pl. tudok olyan 60-as táblát, ami tényleg indokolt. Elég furcsa is, mert 60-as táblát többnyire olyan helyre szoktak kirakni, amit száraz úton 90-nel gond nélkül lehet teljesíteni, de itt valóban nem nagyon lehet túllépni. 70-nél gyorsabban csak 1-2 értelmi fogyatékos megy, és ők is inkább csak a külső, nagyobb ívű sávban, vagy a kanyart levágva.

A képről nem nagyon látszódik, de személyautóval is 60-nál már eléggé kihasználjuk a kerék tapadását, esőben eszembe nem jutna ennyivel menni. Megpakolt kocsival meg még száraz úton is 60 alatt kanyarodok, ha nem akarom, hogy minden összeboruljon.

[link]

2024. máj. 27. 11:01
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
ja, kezdő motorosként az ilyen kanyarokat én 40-nel vettem és nem érdekelt, hogy záróvonalon előz a türelmetlen autós. :) Igen, ez valóban indokolt tábla, annyiban, hogy a hülyéknek jelezze az ajánlott sebességet. Mert aki normális, az tábla nélkül is lassít.
2024. máj. 27. 11:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!