Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Jelenleg milyen szabályozási...

Jelenleg milyen szabályozási rendszer van az elektromos rollerek közlekedési használatára?

Figyelt kérdés
Gondolok itt pl...a védőfelszerelésekre.

máj. 12. 18:40
1 2
 11/18 MolotovPunk ***** válasza:
42%
Egyébként én simán jogosítványhoz kötném a roller használatát, pont amiatt mert boldog boldogtalan használja szabálytalanul.
máj. 13. 21:18
 12/18 anonim ***** válasza:

8-asnak

Az én rolleremen (Ninebot Max G2 E)

rajta van mindkét adat.

máj. 14. 05:14
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

Hol van rajta mindkét adat? Ha valamit igazolnod kell a rendőrnek, ahhoz hatóság által kiadott dokumentum kell, ilyen pl. a szemyi igazolvány, vagy vezetői engedély, vagy útlevél, ha a személyazonosságodra kíváncsi, vagy autóknál ott a forgalmi engedély. Na most az én rolleremhez, még magyar nyelvű leírás sincs, kaptam hozzá egy 8 oldalas angol használati útmutatót. Ilyet bárki tud nyomtatni, szóval ez egész pontosan zéró bizonyító erővel bír.

Hogy használsz valamit szabálytalanul, ha nincs rá szabályozás, hogy hogyan kéne?🤭🤭 Azért gondolkodjuk már, mielőtt leírunk valamit! A roller egy olyan eszköz amivel kilépsz a házból, elindulsz a járdán, majd rácsatlakozol a bicikliútra, ha annak vége, mész tovább az úton a buszmegállóig, ott összecsukod, és felszállsz vele a buszra. És ezt te full legálisan megcsinálhatod, mert erre semmiféle szabályozás nincs, hogy ezt nem így kéne.

máj. 14. 09:26
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
13: most írták, hogy júniustól lesz rá szabályozás, 25 km/h felett biztosítást kell rá kötni. Mit nem értesz ezen?
máj. 14. 10:21
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Az oldalán lent,ahol a töltőcsatlakozó van,ott vannak az adatok.

máj. 14. 10:30
 16/18 MolotovPunk ***** válasza:
13/ Annak ellenére, hogy állítólag rolleres vagy látom semmit nem értesz a témához. Mit nem lehet azon érteni, hogy végre be lesz szabályozva hamarosan Magyarországon is? Mellesleg Amerikában csak az használhat rollert akinek van rá vezetői engedélye. Németországban pedig a rollerek maximális sebessége 20 km/h lehet. A nagyobb rollereké is, pont azok miatt korlátozták be a sebességüket, akik szabálytalanul közlekedtek vele és sokszor balesetet is okoztak.
máj. 14. 19:57
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem értem, hogy a 6. kommentemben feltett kérdésemen, mit nem lehet érteni? Arra még mindig nem jött elfogadható válasz. Mielőtt félre értesz, én támogatom a rollerek szabályozását, csak így hivatalos papírok nélkül eléggé megfoghatatlan ez a biztosítás téma. Ha lenne a rollereknek is egy hivatalos papírja, mint pl. az autóknak a forgalmi engedély, ahol le lenne írva, hogy hány kg, hány KW, mekkora a max. sebessége, akkor sokkal kézzelfoghatóbb lenne a téma. De nincs ilyen.
máj. 14. 20:16
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

17

Van a rollereknek is ilyen hivatalos papírja,gyártói nyilatkozat a neve.

Abban benne van minden fontos adat,típus,tömeg,végsebesség,szériaszám stb.

A gyártó adja a rollerhez.

Neten is elérhető az adott típushoz.

Ok,hogy hamisítható,de vitás esetekben a rendőr is utána tud nézni típus alapján.Ha nem is a helyszínen.De akár ott is.Főleg,ha szemmel láthatóan nem 25-tel mész,és esetleg szabálytalankodsz.

Akkor kiderítik hidd el.

Különben meg Te nem érted.

Le lett irva már többször.

A TE felelősséged lesz,hogy ezeket az adatokat biztosítsd.

máj. 15. 05:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!