Jelenleg milyen szabályozási rendszer van az elektromos rollerek közlekedési használatára?
8-asnak
Az én rolleremen (Ninebot Max G2 E)
rajta van mindkét adat.
Hol van rajta mindkét adat? Ha valamit igazolnod kell a rendőrnek, ahhoz hatóság által kiadott dokumentum kell, ilyen pl. a szemyi igazolvány, vagy vezetői engedély, vagy útlevél, ha a személyazonosságodra kíváncsi, vagy autóknál ott a forgalmi engedély. Na most az én rolleremhez, még magyar nyelvű leírás sincs, kaptam hozzá egy 8 oldalas angol használati útmutatót. Ilyet bárki tud nyomtatni, szóval ez egész pontosan zéró bizonyító erővel bír.
Hogy használsz valamit szabálytalanul, ha nincs rá szabályozás, hogy hogyan kéne?🤭🤭 Azért gondolkodjuk már, mielőtt leírunk valamit! A roller egy olyan eszköz amivel kilépsz a házból, elindulsz a járdán, majd rácsatlakozol a bicikliútra, ha annak vége, mész tovább az úton a buszmegállóig, ott összecsukod, és felszállsz vele a buszra. És ezt te full legálisan megcsinálhatod, mert erre semmiféle szabályozás nincs, hogy ezt nem így kéne.
Az oldalán lent,ahol a töltőcsatlakozó van,ott vannak az adatok.
17
Van a rollereknek is ilyen hivatalos papírja,gyártói nyilatkozat a neve.
Abban benne van minden fontos adat,típus,tömeg,végsebesség,szériaszám stb.
A gyártó adja a rollerhez.
Neten is elérhető az adott típushoz.
Ok,hogy hamisítható,de vitás esetekben a rendőr is utána tud nézni típus alapján.Ha nem is a helyszínen.De akár ott is.Főleg,ha szemmel láthatóan nem 25-tel mész,és esetleg szabálytalankodsz.
Akkor kiderítik hidd el.
Különben meg Te nem érted.
Le lett irva már többször.
A TE felelősséged lesz,hogy ezeket az adatokat biztosítsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!