Hoztak már szabályt az elektromos rollere?
Tegnap elütöttem egyet.
Nem tudom, de a visszapillantóban láttam, hogy még vergődik, szóval ott hagytam.
Na jó, ne vegyétek komolyan, mert már így is sok a priuszom az oldalon.
Amúgy komolyan véve a kérdést, nem tudom, de ideje lenne már nagyon, mert nemcsak önmagukra, hanem másokra is veszélyesek.
Több helyen is írták...
Először is bekerül a KRESZbe az elektromos roller fogalma, hogy egyáltalán részt vehess vele a közlekedésben.
Ezen belül a kisteljesítményű elektromos roller (max. 300W teljesítmény és max 25 km/h végsebesség), amelyet a kerékpárhoz hasonlóan vezetői engedély nélkül is használhatsz, nagyjából annak megfelelő szabályozással; illetve a nagyteljesítményű elektromos roller (értelemszerűen ha valamelyik paramétere meghaladja az említett értékeket), amelyek esetében a jelenlegi besorolás érvényes, azaz 4kW-ig smkp, afelett motorkerékpár -az ezeknek megfelelő szabályozás szerint használható (ehhez ugye a műszaki feltételeket is ennek megfelelően szabályozni kell).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!