Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Elektromos bicikli szabályozás?

Elektromos bicikli szabályozás?

Figyelt kérdés
Előfordult már bárkivel olyan, hogy a rendőr félreállította és megnézte, hogy a bicikli elektromos kerékpár vagy már segédmotor? Ugye 250W, 25km/h-ig rásegítés, és nem lehet gázkar a kritérium. Ha én 250 wattos helyett 750 wattos bafang motort raknék a biciklimre, hogy egy kényelmes 30-35 km/h-t bírjon a bicikli, az mennyire lenne baj? A szabályozás ugye azért furcsa, mert egy hobbi biciklis is simán megy 35-tel.
2023. nov. 2. 23:11
 1/7 anonim ***** válasza:

A szabályozás nem furcsa, az a hobbi biciklis, aki 35-tel tud tekerni "simán", fizikailag ott van a szeren annyira, hogy valószínűleg nem olyan bamba, mint aki csak húzza a gázkart, és suhan vele a masina...

Amúgy igen, lehet baj, de a gyakorlatban ezt kb. minden rendőr lesz*rja. Kisvárosokban a fél népesség olyan elektromos sz*rokkal jár (nem a nyugdíjas/mozgáskorlátozott kocsikra gondolok), amik papíron nem lennének kerékpárok, de senkit nem érdekel.

2023. nov. 2. 23:23
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, gázkart nem raknám fel
2023. nov. 3. 00:07
 3/7 A kérdező kommentje:
Illetve gondolom a legnagyobb baj az lenne, hogy ha akár saját hibámon kívül a helyi vajda 30 milliós autójába valamilyen kárt tennék baleset következtében, vagy ebben az esetben az esetleges kárt nem nekem kéne megtéríteni?
2023. nov. 3. 00:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Jól gondolod, ha baleset van akkor bizony megvizsgálják és a biztosító behajtja a kárt.
2023. nov. 3. 08:18
 5/7 anonim ***** válasza:

300 w a határ.

A szabály meg nem szt mondha, hogy 25 km/h sebességnél nem mehetsz gyorsabban. Mondenhol mehetsz az útra kerékpárosok számára megengedett legnagyobb sebességgel. Csak a rásegítésnek kell letiltania 25-nél.

Én 30 év alatt egyszer sem találkoztam rendőrrel semmiféle okból sem.

Szerintem amíg nincs baleset, nem ellenőrizgetek.

Esetleg, ha valami kampányszerű skciót rendelnek el.

2023. nov. 3. 08:29
 6/7 nemaRendőrség ***** válasza:

Van kerékpáros biztosítás. Mind felelőség, mind lopás kárra érvényes. Évi talán 5000ft.

250+w és 25km/h felett is hajtó kerékpár segédmotorosnak minősül. Ha van b jogsid akkor jó vagy azzal, annyi, hogy kell a megfelelő sisak.

750W-os motor úgy fog menni mint a bolond. Nekem 250-es van, az is tép, de van a családban 500 wattos, őszintén szólva nem merem használni.

Ami neked kell az a tiltásfeloldás, hogy 35km/h esetén is segítsen a motor.

Enyém ezt alapból tudja, de ha a tiéd nem akkor állítsd át a kerékméretet. Rosszul fogja jelezni a sebességet, de cserébe sokkal gyorsabban mehetsz

2023. nov. 3. 09:24
 7/7 anonim ***** válasza:
6: a valódi értékek: 300 watt, rásegítés tiltása 25 km/órától, és nem lehet gázkar.
2023. nov. 3. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!