Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit lehet tenni, ha idős...

Mit lehet tenni, ha idős ismerős már nem alkalmas a közlekedésben való biztonságos részvételre gépjárművezetőként, de ő ezt nem látja be és vezetni akar?

Figyelt kérdés

Jogsija csak jövőre jár le, körzeti orvos lepattintott, hogy "amíg nem csinál valami galibát, addig vezet amíg csak akar".

Nem tudom elképzelni, hogy nem lehet tenni valamit. Idős, csak ismerős utakon tud vezetni, oda is csak segítséggel. Kell egy 'navigátor' aki irányítja, stb.

2024. ápr. 13. 14:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, én is találkoztam ilyennel, ketten voltak, de még így is ki kellett őket tolni a parkolóból, mert már az sem sikerült, de vígan autóztak tovább
2024. ápr. 13. 19:59
 12/14 A kérdező kommentje:
Bírom, hogy 1-2 okostojás itt elkezd nyomozni, meg jönnek a nagy megállapításaikkal - amivel ugye, senki nem megy semmire. :-) Nagy ívben lesajnálom a szánalmas (lehet, hogy nyugdíjas? ;-)) fotelhuszárok elmélkedéseit - a probléma valós és veszélyes. Én is attól tartok, amitől itt legtöbben, miszerint nincs megoldás, meg kell várni, míg valakinek baja esik vagy meghal. Tegnap az illető kapott egy esélyt, hogy bebizonyítsa, létezik-e benne még belátás. A kérdésekre válaszolt és közölte, hogy ő biztonságosan vezet. Miután behajt az árokba, miután majdnem elgázol egy szerencsétlen nőt, miután nem veszi észre balról a kamiont, miután nagy mellénnyel besorol egy többsávos vonalba, aztán elveszti a fejét, mivel nem tudja, merre az arra... etc. etc. Aztán mikor azonnal rárepül a rendőr, még minekünk könyörög, hogy sírjuk ki neki a kisebb büntetést - mivel ő nyugdíjas. Szóval ennyi volt. Holnap irány a körzeti orvos, tudomására lesz hozva, hogy ez van (úgyis tudja), ha a válasza a nagy büdös semmi lesz, akkor egy rendőrt kérdezünk meg és akkor vége. Senki nem fog többé beülni mellé. Ami persze, azt jelenti, hogy nem lesz segítsége, így vele is nagyobb eséllyel fog történni egy baleset. Szóval ennyit a nagy magyar intézményi supportról. Kb. annyit segítenek, mint mikor azt mondják, nem avatkoznak családi dolgokba, míg vér nem folyik. Hát köszönjük... :-(
2024. ápr. 14. 16:02
 13/14 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező!

-árokba hajt

-majdnem elgázol

-nem veszi észre a kamiont

-elveszti a fejét.......stb.

A felsoroltakat bármikor "teljesíti" egy jó fizikumú egészségesnek mondott 20-30 éves sofőr is.

Szóval ennyit az évek számával való érvelés-ről. 🤔

2024. ápr. 15. 10:04
 14/14 A kérdező kommentje:
13: szerintem te is öreg vagy és te sem veszed észre, ha már le kéne lépned.
2024. ápr. 17. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!