Mai időben mennyire lenne biztonságos főúton nyári gumival közlekedni?
Teljesen.
Amíg nincs hó az úton, addig gyakorlatilag nincs különbség.
Amíg száraz vagy csak nedves az útburkolat, addig nincs akkora különbség, hogy emiatt bajba kerülj.
Viszont 1 centi hótól is drasztikusan lecsökken a tapadás. Kisebb emelkedőn nem tudsz elindulni, fékezéskor sokszorosára nő a fékutad stb.
Háát az attól függ tudsz-e megfelelően alkalmazkodni. Elfogadod-e, hogy előrelátóbban, óvatosabban kell közlekedned.
Ne az legyen a mervadó, hogy az egyik előzőnek volt olyan rossz teli gumija, hogy a nyari is jobb volt...
Száraz úton 10 perc után már a nyári is felmelegszik annyira a súrlódástól, hogy elég jól tapad.
Pont ma reggel történt, hogy éjszakásból jöttem haza -6 fokban, és hazaérve eszembe jutott körömmel megvizsgálni a gumikeménységet, meg rárakni a kezem a futófelületre. Alig volt hideg, nem kellemetlenül, olyan 15 fokra tippeltem.
Tavaly egyszer meg is mértem infrahőmérővel, akkor 13 fok volt a gumi, kicsivel hidegebb időben. (Téli gumi ugyan, de valószínűleg a nyári is nagyjából ennyire melegedett volna fel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!