Most már váltanál nyári gumira?
10
"minden más körülmények közt pedig azt tapasztaltam hogy jobban megtapad a nyárigumi mint a téli"
Kivéve hűvös időben, nedves úton.
Száraz úton felmelegszik a nyári is még -10-ben is annyira, hogy jól tapad, de vizes úton még +5-ben is kemény, mert a víz nem engedi melegedni.
Most egy pár hétig még fagypont közelében lesznek a hajnali hőmérsékletek, és nappal se gyakran fogja elérni a 15 fokot. Az egyik kocsin nekem is négyévszakos van, de a másikkal még várok a cserével.
Pont most vasárnap láttam olyan nedvesedést... Nem tudom, volt-e téli gumi...
A telekre menet alig tudtam elmenni egy Suzuki mellett a földúton. Hátul minden teljesen be volt párásodva, csak a jobb első volt aránylag átlátható. Elhaladva egy pillanatra benézve láttam, hogy vannak benne: az utasülés hátra döntve, és a "sofőrrel" szembefordulva tartózkodott a nő, csak úgy világított a meztelen sgge. Először rájuk akartam dudálni a hülye megállás miatt, de hát már biztos nagyon sürgős volt nekik, csak odáig bírták, és nem akartam rosszindulatúnak tűnni.
15. Köszi de nekem a sajáttapasztalatom többetér.
2x csúsztam ki 0 fok felett kicsivel nedves úton téligumival. Nyárival még egyszer sem csúsztam meg hideg időben.
6. A téli gumi arra van hogy a gumi lobbi sok pénzt beszedjen azoktól akik nem értenek hozzá.
Azt még ők se hiszik el hogy 7 fokig a téli jó csak , de 8 foknál meg életveszélyes már és csak a nyári jó.
Egyébként amikor csak diagonál gumik voltak , majd jött a radiál és egy féle volt az is , nem volt ennyi szörnyű baleset.
Most meg száraz úton is kicsúsznak és lesodródnak a mazsolák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!