Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Lakott területen kívül helynév...

Lakott területen kívül helynévtáblához érve ugyanúgy 90 km/h a megengedett sebességhatár?

Figyelt kérdés
márc. 7. 09:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
57%
#10: azt nem Te döntöd el, hogy mi járul hozzá a közbiztonsághoz paprikajancsi
márc. 7. 11:15
 12/18 anonim ***** válasza:
8. Igazad van, nagyon felületesen olvastam.
márc. 7. 11:16
 13/18 anonim ***** válasza:
75%
8.! (Kieg: Már visszaadtam! 67 évesen úgy döntöttem, hogy addig tegyem meg, amíg képességeim birtokában vagyok).
márc. 7. 11:17
 14/18 anonim ***** válasza:
87%
Közben amúgy beleolvastam a KRESZ-be. És neked volt valószínűleg igazad. Mert azt írja, hacsak a rendeleten belül mást nem mondanak, lakott területen 50. Mást mondanak akkor, ha a lakott területtel együtt van kirakva egy kisebb korlát, mert ugye akkor az egész településen az érvényes, illetve mást mondanak, amikor az 50-nél nagyobb tábla esetén 3500 kg-ig és motorkerékpároknak engedélyezik a gyorsabban hajtást. Tehát de, én voltam a batman, a lakott terület tábla egy implicit 50-es tábla. Csak kifele igaz az, hogy nem mehetsz 90-nel, ha még érvényes a lakott területen belül kirakott korlát.
márc. 7. 11:30
 15/18 anonim ***** válasza:
87%
Tehát a lakott területen érvényes 50-es korlátot 50-nél magasabbra emelni CSAK lakott területen belüli táblával lehet. Elnézést.
márc. 7. 11:32
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
15: igen, sajnos nem túl logikus itt a KRESZ. Hiába írja azt, hogy a sebességkorlátozást csak a feloldó tábla vagy kereszteződés oldhatja fel, az is benne van egy teljesen más helyen, hogy lakott területen 50 fölé csak a területen belül elhelyezett tábla emelhet. Ez megint olyan rész, amit az új KRESZ-ben egyértelműsíteni kellene. Nagyon rossz, amikor egy helyzetben két vagy több, teljesen másra vonatkozó szabály gyakorlatilag ellentmond egymásnak.
márc. 7. 13:09
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
16 kieg: Ausztriában ez péládul logikusabban van megoldva. Ott semmi nem oldja a sebességkorlátozást, csak a feloldótábla vagy egy újabb sebességkorlátozás. Se lakott terület, se kereszteződés. Így mindig egyértelmű, hogy mennyivel lehet menni.
márc. 7. 13:12
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Ott már 45-tel kell menned GPS szerint
márc. 7. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!