Hány éves korig lenne szabad autót vezetni, milyen eszközökkel lehetne csökkenteni az idősek által okozott baleseteket?
NEM korhatár kell, hanem egyszerüen aki balesetmentesen vezetett korábban, az ez után is úgy fog.
Mellesleg a balesetek nagy részét NEM az idösek okozzák, ahnem a fiatal-középkorú "én vagyk a jani" tipusú emberek.
Szerintem nem az egyén kora meghatározó, hanem a vezetési rutinja, egészségügyi és mentális állapota inkább befolyásoló tényező.
"nagy részét NEM az idösek okozzák"
persze, mert a többi elhárítja a balesetet, így nem lesz baleset. de ők potenciális baleset források. a múltkor ment előttem egy kotla, napszemüvegben, szemből vakító nap. vagy 10szer ment át a szembe sávba 20 perc alatt, annyira nem látott. hiába dudáltunk, nem állt meg. és csokorba tudnék mesélni, ahol nem a véneken múlt a baleset.
"Nagyrészt idősek okozzák azokat a baleseteket, amelyek demenciából, feledékenységből, a reflexek romlásából eredeztethetőek. Lehet ez ellen kardoskodni, ezek sajnos tények"
Igen, sokkal szerencsésebb lenne, ha a 70 évesek is gyorsulási versenyeket rendezve, meg diszkóból hazafelé bepiálva okoznák a baleseteket, mint a fiatalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!