Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hibázott(?) a vakvezető...

Hibázott(?) a vakvezető kutya, mit tennél autósként?

Figyelt kérdés

Lámpás kereszteződés, a gyalogosnak piros, az autósoknak zöld. Nem jön egy autó sem, ezért balról elindul a vakvezető kutya és vele a vak ember is. Mire odaértem a szembesáv közepénél jártak. Mikor meghallotta az autót, megtorpant.

Mi a legjobb, amit tehetsz ebben a helyzetben?

jan. 26. 18:55
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
#27 Tudod, ki fog kiszólni az ablakon? Az olyan mint, az egyesek által jusztifikáltnak vélt villogás, pszichopatáknál meg a büntetőfékezés. Úgysem érdekel senkit, amit kikiabálsz az ablakon, nem értem, miért akarod gépjárművezetőként nevelni a népet, amikor egyrészt meddő vállalkozás, másrészt taszítóan arrogáns dolog. Apámnak is hobbija, hogy letekeri az ablakot, és mindenkire rákiabál, hogy miért nem a járdán sétál, miért az úton. Megold bármit? Nem.
jan. 30. 11:59
 32/41 bazaltkaroly ***** válasza:
#31 Félreérted a dolgot, nem nevelni kell, meg szitkozódni, hanem figyelmeztetni az illetőt. Még mindig a vak embernél tartunk. Kikiabálsz az ablakon, hogy "Vigyázz, haver!", senki nem fogja sértésnek venni. Nem kell anyázni hozzá. Tudod, a közlekedés egy csapatmunka, közted, és a többi forgalomban résztvevővel. A dudálás alap funkciója sem az, hogy jól megmutasd a másiknak, hanem jelezd, hogy valami baj van, és hogy megóvd az ő, és mások anyagi, és teszi épségét. A villogás meg afféle kommunikáció. Jelezheted vele egy gyalogosnak, vagy egy másik autósnak, hogy átmehet. A bünetőfékezést nem tudom ,hogy keverted ide, az már nem ide tartozik, mert az minden körülmények között tilos.
jan. 30. 13:30
 33/41 anonim ***** válasza:

Ja, még a vak embernél tartunk. Persze, mozgó autóból kikiabált figyelmeztetést megérti, miközben a következő másodpercben már ott sem vagy, nyilván többet ad a te szavadra, mint a kutyájára. :) Azért érzed, hogy ez irreális, ugye? Értem én, amit a dudaszóról mondtál, én is kb. azt mondom, csak abban tér el a véleményünk, hogy egy vak ember, vagy egyébként egy béna, balf*sz ember esetén mit érsz el vele.

Villogás is megér egy fámát: egyirányú utcában élek, szomszéd rendszeresen forgalommal szemben jön be, amikor beáll az udvarára. Vasárnap 3 percem arra ment el, hogy villogtam, "gyere", mire ő visszatolatott, és a keresztúton (ami kétirányú, de nem szélesebb, mint az egyirányú) majdnem az árokba kellett kormányoznom, hogy elférjek mellette, mert "elengedett". Ennyit a kommunikációról. Dudálás jelentheti azt is, hogy "állj meg, haver", meg azt is, hogy "ne totyogjál, fussál".

jan. 30. 14:08
 34/41 bazaltkaroly ***** válasza:

#33 Igen, ez érthető. Sajnos amíg nincs valamilyen jobb kommunikációs rendszerre technológia, addig ez marad, és félreértés is lesz belőle. Általában a tapasztaltabb sofőrök megértik egymást, de van, aki még nem igazán ismeri ezeket a jeleket.

"Azért érzed, hogy ez irreális, ugye?"

Jó, nem menet közben gondoltam kikiáltani, hanem ha megálltam, és láttam, hogy piroson megy át. Ha menet közben megy ki elém tilosba, a féktávomba, akkor ott már nem sok mindent lehet tenni. :)

"Értem én, amit a dudaszóról mondtál, én is kb. azt mondom, csak abban tér el a véleményünk, hogy egy vak ember, vagy egyébként egy béna, balf*sz ember esetén mit érsz el vele."

Persze, benne van a pakliban ez is, de úgy gondolom, hogy nem ezekre a ritka esetekre kell építeni. Ha ésszel, és tényleg szükséges helyzetben dudál az ember, akkor oké.

jan. 30. 17:29
 35/41 anonim ***** válasza:

Basszus, másik kérdéshez keveredett a válaszom:

"Büntetőfékezést úgy kevertem ide, hogy tilos, de az is kommunikáció. Tudod, ahogy autópályán a villogás jelentheti azt, hogy "nem kapcsoltad fel a fényszóród", vagy hogy "vigyázz, trafi", vagy hogy "szia", úgy a büntetőfékezés is kommunikál: "valamikor valamiért hülye voltál". Mint említettem, a pszichopaták csinálják. De attól még kommunikáció. Pont olyan, mint a gyalogosra dudálás.

"

jan. 30. 21:14
 36/41 anonim ***** válasza:
#34 Na, így már egyet tudunk érteni. Köszönöm, hogy rugalmasabb voltál, mint én.
jan. 30. 21:14
 37/41 bazaltkaroly ***** válasza:
#36 Szerintem ugyanazon az állásponton vagyunk, csak másik irányból közelítettük meg a témát. Én köszönöm! :)
jan. 31. 08:29
 38/41 anonim ***** válasza:
#37 Azért jó, hogy neked a neved is írja a gyakori, mert amikor nem értünk egyet a közlekedés topicban, akkor is tudom, hogy kb. amúgy a végére úgyis egyetértünk. Téged már megjegyeztelek. :)
jan. 31. 11:23
 39/41 bazaltkaroly ***** válasza:
Igen, akkor ezek szerint már beszélgettünk itt. Nagyon jó, hogy vannak itt még rendes emberek, akik lehet kulturáltan beszélgetni. Mindig ezt mondom, hogy az ilyen emberek miatt használható még ez az oldal. :)
jan. 31. 11:29
 40/41 anonim ***** válasza:
Van még egy anonim négypipás ember, akivel szerintem szintén kelet-magyarországi, megrögzött, de hasonló gondolkodásúak vagyunk. Vele is van, hogy nem értünk egyet, de a motiváció azonos.
jan. 31. 11:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!