Hibázott(?) a vakvezető kutya, mit tennél autósként?
Lámpás kereszteződés, a gyalogosnak piros, az autósoknak zöld. Nem jön egy autó sem, ezért balról elindul a vakvezető kutya és vele a vak ember is. Mire odaértem a szembesáv közepénél jártak. Mikor meghallotta az autót, megtorpant.
Mi a legjobb, amit tehetsz ebben a helyzetben?
Ja, még a vak embernél tartunk. Persze, mozgó autóból kikiabált figyelmeztetést megérti, miközben a következő másodpercben már ott sem vagy, nyilván többet ad a te szavadra, mint a kutyájára. :) Azért érzed, hogy ez irreális, ugye? Értem én, amit a dudaszóról mondtál, én is kb. azt mondom, csak abban tér el a véleményünk, hogy egy vak ember, vagy egyébként egy béna, balf*sz ember esetén mit érsz el vele.
Villogás is megér egy fámát: egyirányú utcában élek, szomszéd rendszeresen forgalommal szemben jön be, amikor beáll az udvarára. Vasárnap 3 percem arra ment el, hogy villogtam, "gyere", mire ő visszatolatott, és a keresztúton (ami kétirányú, de nem szélesebb, mint az egyirányú) majdnem az árokba kellett kormányoznom, hogy elférjek mellette, mert "elengedett". Ennyit a kommunikációról. Dudálás jelentheti azt is, hogy "állj meg, haver", meg azt is, hogy "ne totyogjál, fussál".
#33 Igen, ez érthető. Sajnos amíg nincs valamilyen jobb kommunikációs rendszerre technológia, addig ez marad, és félreértés is lesz belőle. Általában a tapasztaltabb sofőrök megértik egymást, de van, aki még nem igazán ismeri ezeket a jeleket.
"Azért érzed, hogy ez irreális, ugye?"
Jó, nem menet közben gondoltam kikiáltani, hanem ha megálltam, és láttam, hogy piroson megy át. Ha menet közben megy ki elém tilosba, a féktávomba, akkor ott már nem sok mindent lehet tenni. :)
"Értem én, amit a dudaszóról mondtál, én is kb. azt mondom, csak abban tér el a véleményünk, hogy egy vak ember, vagy egyébként egy béna, balf*sz ember esetén mit érsz el vele."
Persze, benne van a pakliban ez is, de úgy gondolom, hogy nem ezekre a ritka esetekre kell építeni. Ha ésszel, és tényleg szükséges helyzetben dudál az ember, akkor oké.
Basszus, másik kérdéshez keveredett a válaszom:
"Büntetőfékezést úgy kevertem ide, hogy tilos, de az is kommunikáció. Tudod, ahogy autópályán a villogás jelentheti azt, hogy "nem kapcsoltad fel a fényszóród", vagy hogy "vigyázz, trafi", vagy hogy "szia", úgy a büntetőfékezés is kommunikál: "valamikor valamiért hülye voltál". Mint említettem, a pszichopaták csinálják. De attól még kommunikáció. Pont olyan, mint a gyalogosra dudálás.
"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!