Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vakok hogy utaznak vakvezető...

Vakok hogy utaznak vakvezető kutyával helyjegyes vonaton, ha a mellettük ülő allergiás?

Figyelt kérdés
A MÁV ügyfélszolgálata allergiás utasra hivatkozva ragaszkodik a szabályzatukban meghatározott 30*50*80cm-es hordozómérethez, ami alól vakvezető kutya kivételt képez. Viszont ha valaki allergiás, akkor a vakvezető kutyákra is az.
2023. aug. 1. 06:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor majd megoldják, hogy valamelyik elüljön onnan.
2023. aug. 1. 06:47
 2/18 anonim ***** válasza:
93%

"MÁV ügyfélszolgálata allergiás utasra hivatkozva ragaszkodik a szabályzatukban meghatározott 30*50*80cm-es hordozómérethez"

Az ügyintéző nincs döntési pozícióban. Valamikor, valaki kitalálta, hogy csak hordozóban lehet szállítani és ennyi.

Egyébként, mivel nem hermetikusan zárt a hordozó, ezért egy allergiásnak teljesen mindegy, hogy benne van-e a kutya vagy szabadon.

2023. aug. 1. 06:47
 3/18 anonim ***** válasza:
95%

Az allergias kibirja, gyogyszert vesz be, atul mashova. De egyebkent meg ha valaki annyira allergias, akkor hiaba van hordozoban a kutya, arra is lesz tunete, mert boven eleg az egy legter is.

Ezt allergiaskent ki kell bizony birni :)

En allergias vagyok a mogyorora, de elegge, feldagad a fejem meg ilyenek, mar csak attol is, ha eszek egy falat mogyorotartalmu csokit.

De most mit tudok csinalni? Nem tiltathatom be az egesz orszagban a mogyorot ugy, ahogy van, nehogy veletlenul is tunetem legyen tole! Meg kell tanulni egyutt elni az ilyenekkel, ez van.

2023. aug. 1. 06:53
 4/18 anonim ***** válasza:
6%

kutyat hordozoban?

vagy te milyen allatot akarsz szallitani? Konkretan egy allergias utas lesz ott vagy ez altalanos szabaly???

A Vak ember ha vakvezető kutyaja van es azzal megy mindenhova, akkor ha dobozba tenne kellene melle még 2 ember aki a vakot segiti meg a kutyat a hordozoban cipelgeti. Azert gondolj mar bele az allergias felall arrebb megy, atultetik masik kocsiba, vannak gxogyszerek amik csokkentik a tuneteit egy vak az meg k.ra nem fog meggyogyulni, mindig hatranyban van mindenhol te meg kerdest irsz ki hogy a tokben nem kell a vakvezeto kutyat hordozoba dugni. milyen erzeketlen vagy...

Abban meg tévedsz, hogy minden szőrre allergias minden szőrre allergias kell legyen. Az emlosoket a szőrük alapjan fajra meg lehet hatarozni (mikroszkop segitsegevel) es csaladban is van olyan ember, aki csak macskaszőrre allergias kutyara nem. Az allergiateszteken is kulon nezegetik a kutya, macska, ló szb szőröket. (ez ugyanolyan, hogy aki pollenallergias az se az összesre, hanem van aki utifuvekre, van aki a mogyoroera, van aki a parlagfűére stb.

2023. aug. 1. 06:54
 5/18 anonim ***** válasza:
96%

Még szerencse, hogy emberek vagyunk, nem gépek, vagy programok...

A vonaton a kalauz intézkedik kisebb dolgokban, aki majd kér egy önként jelentkezőt, aki helyet cserélne vagy a vakkal, vagy az allergiással.

Látod, milyen egyszerű az élet?! :)

2023. aug. 1. 06:59
 6/18 A kérdező kommentje:

4-es, próbálok érdeklődni, és javaslattal élni a MÁV felé, mert rossz a kutyák szállítására vonatkozó szabály helyjegyes járatokon. Ráadásul nagyon függ a kalauztól, hogy éppen mennyire tartatja be az utasokkal a szabályt. Utaztam már úgy az egyébként kistestűnek számító, de ölebnél nagyobb méretű kutyámmal (aki általában az ülésem alatt nyugton fekszik), hogy a táskájukat ülésen utaztató utasok miatt nem kaptunk ülőhelyet nem helyjegyes vonaton, és a kalauz senkinek nem szólt, hogy tegye a táskáját a csomagtartóra, ahova szabály szerint való. Ez is bosszantó volt, hiszen ugyanúgy teljes árat fizetek a jegyért, mint bárki, aki teljes áron utazik, plusz még a kutyának is megvettem a jegyet, és szabályosan volt rajta szájkosár is, és nem mászkált el mellőlem egész út alatt, a mocskos padlón ültük végig a 2 órás utat.

Legutóbb ezt a választ kaptam, hogy allergiás utasokra is tekintettel kell lenni és helyjegyes vonatokon nem lehet átülni máshova. Így felmerült bennem a kérdést, hogy oké, de mi van a vakvezető kutyákkal, hiszen ők nem hipoallergén fajta, és ők kivételt képeznek a szabály alól, szóval nekik nem kell zárt hordozó helyjegyes vonatokon sem, mert akkor nem tudnák ellátni a feladatukat, viszont ilyenkor sem múlik el az allergia, ha valaki allergiás.

2023. aug. 1. 07:36
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Hogy ne lehetne átülni helyjegyesen máshova? Csomószor utaztam helyjegyessel, az emberek fele le se tojja, hova szól a jegye. Ha valaki problémázik, hogy az az ő helye, akkor azt odaadják, ennyi.

Amúgy ahogy más is írta, cserélnek ilyenkor. Az allergia kevésbé előre látható faktor, mint vakság, van, akinél csak a kutyaszőrrel/nyállal érintkezve lesz tünet, tehát a mellette utazó vakvezető nem fogja zavarni. Azért a kis százalékért, akik egy légtérben sem tudnak megmaradni a kutyával, nem fognak külön szabályt hozni.

2023. aug. 1. 07:52
 8/18 anonim ***** válasza:
42%

"hogy a táskájukat ülésen utaztató utasok miatt nem kaptunk ülőhelyet nem helyjegyes vonaton"

Ez mit jelent? Vett külön menetjegyet és helyjegyet a táskának? Erősen kétlem. Másrészt meg van a jogod arrébb rakatni, csak meg kéne tanulni kinyitni a kis szádat.

2023. aug. 1. 07:53
 9/18 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy nem vettek jegyet, csak én lettem lekoptatva, hogy kutyával ne üljek oda.
2023. aug. 1. 07:56
 10/18 A kérdező kommentje:
Sajnos nem vagyok egy kétajtós szekrény.
2023. aug. 1. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!