Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vakok hogy utaznak vakvezető...

Vakok hogy utaznak vakvezető kutyával helyjegyes vonaton, ha a mellettük ülő allergiás?

Figyelt kérdés
A MÁV ügyfélszolgálata allergiás utasra hivatkozva ragaszkodik a szabályzatukban meghatározott 30*50*80cm-es hordozómérethez, ami alól vakvezető kutya kivételt képez. Viszont ha valaki allergiás, akkor a vakvezető kutyákra is az.
2023. aug. 1. 06:36
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Nem csak nekem rossz a szabály, nagyon sokan vannak még így. A kutyám nem fér el akkora hordozóban, amit elvárnak helyjegyes vonatokon, és van, ahova csak ilyen megy emberi időben. Emiatt próbálok kommunikálni velük, hogy ez így egy elég széles fizető utas réteg kizárása az utazásból mondvacsinált indokokra hivatkozva.

Nem kekeckedtem akkor, mert amúgy is eléggé kimerült voltam, csak kirándulni mentem a kutyámmal valahova, pihenni, semmi kedvem és energiám nem volt még ehhez is. Ettől még rossz a szabály, nem így méretezik a kutyahordozókat.

2023. aug. 1. 08:14
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszokat. Facebookon kutyával utazós csoportokban is panaszkodnak kutyások, akiknek nem miniatűr méretű, és egyébként jól nevelt kutyájuk van.
2023. aug. 1. 08:36
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Az allergiás az mindenhol allergiás lesz, szedjen ceterizint, meg antihisztamint, homeopátiás szereket.

Csak az ilyen allergiás, jogász végzettségű alakok találnak ki ilyen marhaságot, hogy: nyírjunk le 50 hektár földet miattuk, kopasszuk le a kutyákat, macskákat, cseréljük le a fémeket műanyagokra, stb....

Háhogyne.

2023. aug. 1. 08:58
 14/18 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, állj a sarkadra, szólj, ha valami nem tetszik, de hidd el, hogy nem fognak a vergődésedért szabálytmódosítani a mávnál. És de, lehet szólni, hogy vegyék el a táskát az ülésről. Ez nem kötekedés, ez emberi kommunikáció.
2023. aug. 1. 09:04
 15/18 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom, 13-as. Én a szúnyogcsípésre vagyok allergiás, nem tudom őket elkerülni, szedek rá Cetirizint, nem halok bele. Egyébként ha lenne ekkora méretű hordozó kutyáknak, fel sem merült volna, hogy esetleg ebbe a pontba belekössek, mert beleférne ekkorába, de nincs ilyen méretű hordozó. Én szabálykövető utas vagyok. Ha ezt a szabályt be akarom tartani, akkor vannak olyan helyek, ahova szívesen elmennék kutyával kirándulni, de kénytelen vagyok lemondani róluk. Helyjegyes vonattal el tudok utazni napközben 2,5-3 óra alatt, de ha kutyával utaznék, akinek nem tudok olyan hordozót venni, ami ebbe a méretbe belefér, tehát póráz+szájkosár (ahogy általában utazunk), akkor nem helyjegyes vonattal az egyik ilyen helyre éjszaka a legrövidebb út 6,5 óra lenne, a másik helyre szintén éjszaka 3,5 óra, nappali opció nincs.
2023. aug. 1. 09:26
 16/18 anonim ***** válasza:

4-es viltam. Hat a MAV mundig is egy legfelsobb szinten hozza nem ertok altal vezetett. Es sokan folytatnak szelmalomharcot (de kitartas) a baromsagaik ellen. En is irtam mar sokszor nekik.

Viszont a kutymidra a megoldas. fulkes kocsi es mihanarabb wrkezz utasoktol kerd a szivesseget

2023. aug. 1. 10:58
 17/18 anonim ***** válasza:
47%

Nem értem a problémádat, kérdező.

Te vak vagy és vakvezető kutyával közlekedsz?

2023. aug. 1. 12:06
 18/18 anonim ***** válasza:
Elül onan, enyit minden normális ember meg tud érteni hogy nem viccből van ott a kutya.
2023. aug. 2. 02:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!