Barátom karambolozott, nem adott meg egy elsőbbséget. Azt mondja az A oszloptól nem látta a másik autót. Ez reális lehet vagy csak mentegeti magát?
Aki lepontozott, az kifejtené, hogy mi az ellenvetése a mondandómmal?
Netán be kéne rontani minden utcába, ahol nincs elsőbbségünk, csak azért mert nem látunk ki? Szerintük ez felmentő ok?
A sok tapasztalatlan mazsola, azt hiszik, hogy ha előrehajlunk, akkor soha semmit nem fog kitakarni az A-oszlop...
A Doblomnak igen vastag az A-oszlopa, és mivel elég sokat használom városban is, ezért évente többször is előfordul, hogy aránylag későn veszek észre miatta gyalogost vagy autót, aztán bele kell fékeznem. Igen, simán kitakar egy autót is az A-oszlop. (Balesetet még nem okoztam 35 év alatt.)
És a kitakarásnak gyakran épp az az oka, hogy az illető gyalogos vagy jármű hozzám viszonyított helyzete pont olyan ütemben változik, ahogyan én előrehajolok, aztán meg vissza. Tehát sok esetben pont azért nem veszem észre időben, mert mozgok, és ha mozdulatlanul ültem volna, akkor előbb észlelem.
Ez így van.
És van olyan is, hogy akkor van valakinek elsőbbsége, ha meg is adják.
Azért nézzen már körbe a másik is, ha látja, hogy valaki közeledik oldalról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!