Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Barátom karambolozott, nem...

Barátom karambolozott, nem adott meg egy elsőbbséget. Azt mondja az A oszloptól nem látta a másik autót. Ez reális lehet vagy csak mentegeti magát?

Figyelt kérdés
Egy Citroen személyautóról van szó.

2024. jan. 24. 18:06
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
35%
Az mitől mentegetés, hogy beismeri a hibáját?
2024. jan. 25. 01:31
 12/28 anonim ***** válasza:
17%
#11 Az kifogás, hogy "az A oszloptól nem láttam". A beismerés az, hogy "cs*sztem benézni a holtterekbe, pedig tudtam, hogy sokat takar az A oszlop". Tudod, egy motorost akár városban szabályosan közlekedve egy kikúrt grafitceruzával ki tudnál takarni a látókörödből. Gondolom ha meggyilkolt volna valakit azzal, akkor is elfogadnád, hogy az A oszlop hibája? Az ilyennek ne legyen jogsija. Elméleti oktatás, minden KRESZ könyv azzal kezdődik, hogy mi a holttér, és mennyi van belőle! Amikor még mindenkinek Zsigulija meg Wartburgja volt, már akkor is megtanították, hogy igenis a kasztni takar.
2024. jan. 25. 01:34
 13/28 anonim ***** válasza:
18%
Ha tényleg ez történt, akkor mi mást mondott volna? Elképesztő, hogy mennyire ki lehet forgatni egy egyszerű mondatot.
2024. jan. 25. 01:42
 14/28 anonim ***** válasza:
64%
Oké, akkor vegyük ezt az egyszerű mondatot: "az A oszloptól nem láttam". Mit ír le a rendőr, ha van egy kis esze, és nem utálja a papírmunkát? "A tettes képtelen vezetni azt az autót, aminek a vezető ülésébe beleült."
2024. jan. 25. 01:49
 15/28 anonim ***** válasza:
36%
Kamuduma, de teljesen valós. Sikerült már nekem is majdnem elcsapnom biciklist, mert hiába dőltem előre, ráadásul nem is újkori xarral, hanem vékonyabb ablakoszlopossal, az én lassulásom és az ő keresztbe mozgása az előredőlésemmel pont takarásba hozta a kiscsajt. Utána is mentem, hogy legközelebb ne tekerjen mint a vakegér, hanem ha látja, hogy jobbról van valaki, figyelje a mozgását ő is. Messze nem biztos, hogy észre is veszi az ablakkerettől.
2024. jan. 25. 06:40
 16/28 anonim ***** válasza:
57%
#15 Na, annak aztán volt értelme, hogy utána mentél. :D Aztán csodálkoztok, hogy a motorosok folyton előznek, meg elmennek köztetek, hát jó, hogy elkerülünk titeket, meg igyekszünk minél inkább távolságot teremteni az ilyen vakegerek elleni védelemként.
2024. jan. 25. 06:47
 17/28 bazaltkaroly ***** válasza:
48%

Teljesen hihető, hogy azért nem látta, mert kitakarta valami, de ez nem mentesíti a baleset alól. Van egy videó a neten, ahol egy autó megy neki, egy rendőrautónak, azért mert a rendőr kihajtott elé. Egy biciklis vette fel. Ott is sok ember jött azzal, hogy kitakarta a rendőr látószögét, és ezért lett baleset, de szépen kifejtették, hogy az utakon vannak, oszlopok, épületek, egyéb objektumok, amik kitakarják az utat. Erre készülni kell, ha az ember vezet. Mindig meg kell győződni, hogy a beláthatatlan részen, nem-e jön valaki, főleg, ha annak az útnak elsőbbsége van.

Persze nem kell ezért lefejezni az embert, mert mindenki hibázik. Remélhetőleg nem lett senkinek nagyobb baja. A barátod is emberből van, ő is hibázhat.

2024. jan. 25. 09:08
 18/28 anonim ***** válasza:
0%
Volt értelme, mert nem tudtam eldönteni, hogy lett-e baja vagy nem.
2024. jan. 25. 13:41
 19/28 anonim ***** válasza:
42%
Azért érdekesek itt a megnyilvánulások. A szabálytalanul közlekedő "utánamegy" és kioktatja a szabályosan közlekedőt, hogyan kell közlekedni. Tiszta Balkán.
2024. jan. 25. 18:22
 20/28 Alex Fly ***** válasza:
25%
Reális lehet, de feleslegesen tépi a száját: ez egyáltalán nem számít enyhítő körülménynek -gyanítom, inkább súlyosbító...
2024. jan. 25. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!