Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit csináljak, ha mások...

Mit csináljak, ha mások szerint nem vezetek jól?

Figyelt kérdés

Én magam ugyan nem érzem, h bármi probléma is lenne a vezetési stílusommal, soha nem volt még balesetem, de még veszélyes helyzetem sem nagyon, nem dudálnak vagy villognak nekem, sztem normálisan vezetek, de több embertől is kaptam már megjegyzést, amiből lejön, h sztük nem jól vezetek.

Mit lehet erre reagálni? Tűrjem mindig szó nélkül, h beszólnak? Mondjam azt, h legközelebb ne jöjjenek velem? Abból meg sértődés lenne.

Persze elhiszem, h nem én vagyok az év sofőrje, de basszus mások évente koccannak, meghúzzák a kocsit, kapják a csekket, én meg csak rendesen közlekedek és pont engem fikáznak? Azért ez bosszantó…

jan. 22. 21:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell őket szállítani. Velem is akartak páran jönni, mondtam, hogy nem vezetek jól, csak melóba, én gyalogos vagyok. Aki fikáz, azt nem szállítom, ő mondta, hogy sz.rul vezetek, minek akar beülni mellém. Vezessen ő. Azért szoktam utast vinni, aki normális, nem reklamál.
jan. 23. 08:01
 12/17 bazaltkaroly ***** válasza:
100%

Először is milyen módon közlik ezt veled? Kötekedően, vagy segítően?

Ne vedd feltétlen támadásnak, lehet csak segíteni akarnak. Tudom, kellemetlen, ha azt mondják, hogy nem tudsz jól vezetni, és egyes embereke úgy fogalmaznak, hogy bántónak hathat, de lehet, hogy csak támogatni akar.

Kérd meg, hogy fejtsék ki, hogy mi a baj, és hogy ők hogyan javasolják. Nem kell azonnal hasra esni a tanácsuknak, de átgondolhatod, hogy van-e alapja annak, amit mondanak, és érdemes-e változtatni. Tudod, az ember holtig tanul. Ha nem tud mondani semmi ,akkor valószínűleg csak kötekedik, akkor meg mond meg, hogy lehet gyalog is menni.

Sok téren lehet "rosszul" vezetni:

Forgalmi téren (túl gyorsan mész, túl lassan, rizikós szituációkba mész bele stb.)

Vezetéstechnikai téren (Nem jól használod a féket, kuplungot, váltót. Nem jól kormányzol stb.)

Ne vedd magadra, senki sem tökéletes, de ha hajlamos vagy tanulni magad, akkor idővel minden rendben lesz. Nézz utána a neten vezetéstechnikai videóknak, cikkeknek, mert hiába elméleti, de az is sokat segíthet. Van aki tíz év után is tanul valami újat. Szerintem a jó sofőr nem az, aki hibátlanul vezet, hanem aki hajlamos csiszolgatni a tudását, és ha már feltetted ezt a kérdést, akkor te már a jó sofőr útján haladsz.

jan. 23. 09:01
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg, hogy miért nem vezetsz jól szerintük.

Attól még, hogy nem volt baleseted, lehetsz irgalmatlan béna.

Van aki 30 évig csak a szomszéd faluba hajlandó átjárni Bivalyb/sznád alsóról, amikor a tejeskocsi már elment, a kenyeres meg még nem ért oda. Mégse ülnél be mellé...

jan. 23. 12:09
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Engem volt már, hogy bénának gondoltak, mert nem vállaltam be egy kockázatosabb/kényelmetlenebb dolgot 10-20 másodperc előnyért.

Pl. nem centiztem le a biciklist, nem kanyarodtam ki a jobbra indexelő autó elé, nem vágódtam be padlógázzal egy kisebb lyukba stb.

jan. 23. 13:06
 15/17 anonim ***** válasza:
79%
Én leszarom hogy ki mit gondol.
jan. 23. 16:39
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
#15 Ez egy nagyon egészséges hozzáállás közúton. :D
jan. 23. 16:55
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Mi a gondjuk?

A feket hasznalod lassitasra a motorfek helyett?

Nagy lejton direkt fokozatban mesz?

Gaz nelkul valtasz sebesseget? Fogashatarnal nem nyomod a gazt?

Nem tartod a savot vagy szuk uton rahuzod a szembejovore a kormanyt?

Igy csak talalgatni lehet.

Mondjuk nalam is volt mar olyan, hogy az utas meg akarta magyarazni nekem, hogy sebesseg valtasnal nem kell visszaengedni a gazt.

:-)

jan. 24. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!