Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Itt nekem lenne elsőbbségem,...

Itt nekem lenne elsőbbségem, ha velem szemből jönne egy kocsi és szeretne balra kanyarodni? Én egyenesen mennék tovább. Ha igen, akkor azért mert én egyenesen megyek? Most kezdtem el tanulni a kreszt.

Figyelt kérdés

És a második linknél nem kéne elengednem a jobbról jövőt,ugye? Az kapuból való kihajtásnak számítana?

[link] ,17.9271875,3a,75y,273.85h,71.73t/data=!3m6!1e1!3m4!1s02cfELPSxZr4Fh9rAAXbGw!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu&entry=ttu

[link] ,18.1263664,3a,75y,66.44h,71.77t/data=!3m6!1e1!3m4!1sdeQ9gCBGG1TENyFylT3JMw!2e0!7i16384!8i8192?hl=hu&entry=ttu

jan. 20. 17:38
 1/9 anonim ***** válasza:
36%
Egyik link sem jó, egy általános kép van, nem konkrét keresztezödés
jan. 20. 17:50
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
1es te nem változtatol irányt . 2es jobkézszabály van ha jobra van akkor bizony neki van elsőbbsége
jan. 20. 18:21
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Ut menti ingatlanbol torteno elindulaskor neked senkivel szemben nincs elobbseged!

Barmerre megy!

jan. 20. 18:36
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
ez nem kapubejáró [link]
jan. 20. 20:31
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

1) egyszerű kanyarodási szabály.

[link]

2) ránézésre egyenrangú kereszteződés (hiába csak az 50 méterre lévő kapuig megy), így jobbkézszabály.

[link]

jan. 21. 00:58
 6/9 anonim ***** válasza:
39%

Egyébként az első kereszteződés már másképp néz ki. Itt egy frissebb utcakép:

[link]

jan. 21. 01:00
 7/9 MGéza ***** válasza:
0%

Na lássuk az elsőt. Ha te jössz a főút felől és az első becsatlakozást nézzük jobb felől akkor neked van elsőbbséged, nem véletlen van ott a megállás hely felfestve a másik útról érkezőnek és mivel szaggatott a felfestés azt is tudni lehet, hogy sima elsőbbségadás kötelező táblája van.

A második eset megtévesztő, mivel úgy tűnik mintha egy kapukijáró csatlakozna be az útba, viszont ha a térképen benézel akkor látszik hogy az bizony egy utca, amelynek a kapukijáróig van csak szilár burkolata, utána nyomvonalszerűen folytatódik tovább. Itt mivel nincs senkinek táblája, jobbkézszabály van, tehát ha onnan valaki jön, az bizony elsőbbségben van veled szemben.

jan. 21. 19:18
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

7: Egy földút akkor is földút, ha a becsatlakozásnál aszfalt van. 50 méter aszfalt kell ahhoz, hogy ne földút legyen, itt meg csak 30 méter aszfalt van.

KRESZ: Földút: jármű közlekedésre szabadon tartott, eredeti termett talajú vagy ahhoz hasonló anyagú (pl. zúzottkő, kavics, murva, kohósalak stb.) út, amelyen legfeljebb talajszerkezetet javító beavatkozás történt, ideértve azon földutat is, amely a szilárd burkolatú úthoz való csatlakozás, illetve a vasúti átjáró előtt legfeljebb 50 méter hosszban szilárd burkolattal rendelkezik.

jan. 22. 07:39
 9/9 MGéza ***** válasza:
37%
#8: Ezzel csak az a probléma hogy aki csak úgy arra jár az nem fog belesni az utcába(nem is tud) hanem csak azt látja, hogy ott egy mellékút, tábla meg nincs. Aki rendszeresen vezet arra az nyilván tudja mi a helyzet, meg a járműforgalom is elég esetleges lehet abból az irányból. De azért én csak kitennék oda egy táblát, ha én szervezném ott a forgalmat.
jan. 22. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!