Itt nekem lenne elsőbbségem, ha velem szemből jönne egy kocsi és szeretne balra kanyarodni? Én egyenesen mennék tovább. Ha igen, akkor azért mert én egyenesen megyek? Most kezdtem el tanulni a kreszt.
És a második linknél nem kéne elengednem a jobbról jövőt,ugye? Az kapuból való kihajtásnak számítana?
[link] ,17.9271875,3a,75y,273.85h,71.73t/data=!3m6!1e1!3m4!1s02cfELPSxZr4Fh9rAAXbGw!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu&entry=ttu
[link] ,18.1263664,3a,75y,66.44h,71.77t/data=!3m6!1e1!3m4!1sdeQ9gCBGG1TENyFylT3JMw!2e0!7i16384!8i8192?hl=hu&entry=ttu
Nem.
Ut menti ingatlanbol torteno elindulaskor neked senkivel szemben nincs elobbseged!
Barmerre megy!
Egyébként az első kereszteződés már másképp néz ki. Itt egy frissebb utcakép:
Na lássuk az elsőt. Ha te jössz a főút felől és az első becsatlakozást nézzük jobb felől akkor neked van elsőbbséged, nem véletlen van ott a megállás hely felfestve a másik útról érkezőnek és mivel szaggatott a felfestés azt is tudni lehet, hogy sima elsőbbségadás kötelező táblája van.
A második eset megtévesztő, mivel úgy tűnik mintha egy kapukijáró csatlakozna be az útba, viszont ha a térképen benézel akkor látszik hogy az bizony egy utca, amelynek a kapukijáróig van csak szilár burkolata, utána nyomvonalszerűen folytatódik tovább. Itt mivel nincs senkinek táblája, jobbkézszabály van, tehát ha onnan valaki jön, az bizony elsőbbségben van veled szemben.
7: Egy földút akkor is földút, ha a becsatlakozásnál aszfalt van. 50 méter aszfalt kell ahhoz, hogy ne földút legyen, itt meg csak 30 méter aszfalt van.
KRESZ: Földút: jármű közlekedésre szabadon tartott, eredeti termett talajú vagy ahhoz hasonló anyagú (pl. zúzottkő, kavics, murva, kohósalak stb.) út, amelyen legfeljebb talajszerkezetet javító beavatkozás történt, ideértve azon földutat is, amely a szilárd burkolatú úthoz való csatlakozás, illetve a vasúti átjáró előtt legfeljebb 50 méter hosszban szilárd burkolattal rendelkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!